Vad händer?

Just nu håller man på att vända upp och ner på allt som finns här i landet Annorlunda. Varje dag gör man ett nytt avslöjande. Män som förgriper sig på kvinnor, män som trakasserar, män som våldtar. Symbolen, har blivit Martin Timell. Tätt följd av Lasse Kronér. Även Fredrik Virtanen har blivit uthängd, men hans ansikte pryder än så inga inga löpsedlar. Varför vet jag inte. Kanske det är skillnad på personerna i fråga? "Komikern" Soran Ismail, har också pekats ut som en simpel våldtäktsman. I Soran Ismails fall kan man fråga, vart tog hans feministiska tankegångar vägen? Han och kollegan Magnus Betnér, håller som bäst på med föreställningen, "En skam för Sverige". Är det måhända en självbiografisk uppsättning det handlar om? Häromdagen så ramlade även radioprofilen Lotta Bromérs huvud ner i en korg. Här finns alltså en katt bland hermelinerna.
 
"Huvuden skall rulla", var en rubrik på en krönika i Aftonbladet, där en kvinnlig krönikör även önskade att film- och teaterkarriärerna skulle ta slut för de utpekade vita männen. Hoppsan, jag har ju blivit lärd att man inte skall dra alla över samma kam. Här har man av nån konstig anledning gjort ett undantag. Undantaget heter MÄN. Dagen när man inför skottpengar på oss vita män, närmar sig med stormsteg. En tidsfråga, med andra ord.
 
När man nu gått ut med sina utpekanden, så vore det väl inte mer än rätt att sätta på vidvinkelobjektivet. Jag vet, och många andra vet, att det finns många fler därute i samhället som pysslar på med grova gruppvåldtäkter, misshandel, trakasserier, hedersvåld, könsstympningar, mm. När man nu presenterat del 1 måste det även följa en del 2 i den här historien. Om det inte gör det, då är det något som är allvarligt fel.
 
Roger Lindqvist    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0