Åke Grönberg - en man med pondus

 
ÅKE GRÖNBERG f. 26 mars 1914 d. vid 55-årsålder den 15 september 1969.
 
Jag älskar hans inspelning av "Tess lördan" med text av Jeremias i Tröstlösa. Jag minns exakt var jag var när nyheten om Åke Grönbergs död tillkännagavs. Det var måndagen den 15 september 1969, jag var hemma från skolan pga sjukdom. Våran svarta transistor stod på som vanligt i köket. När TT kablade ut nyheten satt jag hemma på golvet i vårt kök. Det låter kanske sjukt, men jag minns det som igår. 11 dagar senare fyllde jag 12 år.

Kommentarer
Postat av: Tomas

Hej !
Jag gillade också Åke Grönberg , blev chockad när jag såg Åke i "Kråkguldet" på TV, julen 1969, och en släkting berättade att han var död. När hans namn kommer upp säger dom flesta att: det var ju han som var med i klassikern "Skattkammarön" med Lars Ekborg, Margareta Krook o Gunwer Bergqvist , men han gjorde ju så mycket mer än det , han var väldigt mångsidig. Såg nyligen ett avsnitt på Svt öppet arkiv ,"Här kommer Petter" där Åke är med. Hade lite svårt att hitta det, vi kallade alltid tv-serien för "Petter på landet" hemma has oss av någon anledning.I samma program var även Ulla Smidje med , hon var även med i Utvandrarna. Tyvärr blev inte heller hon särskilt gammal , avled redan 1972 ,46 år gammal. Med vänlig hälsning Tomas

2018-04-20 @ 11:37:29
Postat av: Roger

Åke var en mångsidig aktör. Han behärskade i stort sett allt. 1965 kom han till min hemstad Piteå som herr Markurell i Markurells i Wadköping. Här kommer Petter såg även jag. Han fanns med i Bombi Bitt och jag från 1968. Du nämner Kråkguldet, jodå, jag satt också som fastklistrad framför TV:n. I TV:s underhållningsserie Estrad gjorde han sig odödlig i den klassiska Skattkammarön. En respektabel herre.

2018-04-20 @ 17:30:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0