Allt är politik

Idag andas allt politik. Allt du ser och hör i TV- radio, läser i tidningar är politik. Människor skall ta ställning till det eller det. Feminism, Me-too, om det var rätt eller fel att Sara Danius fick gå. Om vi ska ha  knytblus eller inte. Till och med SVT:s reportrar har slängt sin objektivitet och börjat visa genom miner och uttryck vart man står i olika brännheta frågor. I sanningens namn är det inte bara SVT, det dräller av reportrar på våra stora tidningsdrakar som har valt att kasta journalistens heliga huvudregel, att vara objektiv. Det har t.o.m. Janne Josefsson vittnat om. Eller som han själv sa: "När jag kom till TV-huset i Göteborg i början av 70-talet var alla som jobbade där kommunister. När jag ville göra en grej om högerextremism, så klappade cheferna mig bak på ryggen och sa: Kör Janne! När jag ville göra samma grej om vänsterextremism fick jag svaret: Är det nödvändigt?
 
Jag som tittare blir ju nära på mörkrädd när jag ser det som händer. SVT:s korre i Östeuropa i många år, Kjell-Albin Abrahamsson har sagt samma saker som Josefsson. Dvs att de journalister som jobbade på TV i tidigt 70-tal var uttalade kommunister. Dock inte Abrahamsson själv. Om detta har har han berättat i sina böcker. Han bevakade dåvarande Sovjet, "det största klassamhälle som funnits".
 
För mig personligen som läst mycket historia, så anser jag att nazismen och kommunismen går hand i hand. Varför väljer vi då att endast ta avstånd från nazismen? En högst intressant fråga. I grundskolan under 60-70-talet fick jag veta mycket om Hitler och hans psykopater. Dock icke om Stalin som var en lika stor psykopat, och som hade fler människoliv på sitt samvete än Adolf  Hitler. Varför blev det så? Varje vecka visas i olika TV-kanaler flera  filmer och dokumentärar om andra världskriget och Hitlers skräckvälde. Det är länge sedan man visade nåt om Lenin och Stalins dödsskvadroner. Är det nån form av propaganda som man håller på med? När Palestiner och Israeler slåss, visas endast upp de dödsfall som Israel har orsakat. Varför det då? I hela mellanöstern finns endast en demokrati, Israel.
 
Förre SVT-korren numera KD-politikern Lars Adaktusson, som bevakade händelserna i Mellanöstern fick endast rapportera hem till redaktionen när Israel hade begått våldsdåd, inte tvärt om. Han ställde frågan "varför" många gånger. Han ville vara objektiv men motarbetades av hemmaredaktionen på SVT. Varför? Vi som tittare sitter och sväljer det vi ser och hör. En farlig situation om vi aldrig ifrågasätter. Vi läser vårt Aftonblad, DN eller Express, och tänker inte mer på det. Samma här. Vem har sagt att dessa tidningar utgör sanningen? Det är inte förrän man tittar på djupet som man kan se saker som inte stämmer.
 
Roger Lindqvist    
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0