AnnaLena Kanon (1945-2015)

 
Omkring 2013 blev jag kontaktad av sångerskan AnnaLena Kanon från Umeå. Hon ville bli min vän på fb. AnnaLena brukade läsa min blogg där jag skrev och berättade om Yngve Forssélls orkester. AnnaLena berättade att hon varit sångerska i bandet 1964, då hon var 18-år fyllda. Hon sände foton och urklipp som hon hade sparat från tiden med Yngves. Vilket jag överlyckligt tog emot. 
 
AnnaLena var född 1945 i byn Skansholm i Vilhelmina. Hon flyttade senare till Stockholm där hon träffade musikern Robert Palm, som f ö var medlem i Family Four i mitten av 60-talet. Efter några år flyttade hon till Umeå där hon utbildade sig till musik- och dramapedagog. Hon bildade det egna bandet "Kanonbandet" där hon sjöng jazz.
 
Vi pratade ofta med varandra på facebook. Hon tyckte det var kul att jag dokumenterade Yngve Forssélls på min blogg. Hon berättade gärna om historier omkring orkestern. Det utmynnade senare i en artikel som jag skrev i Piteå-Tidningen. Tyvärr så drabbades AnnaLena av sjukdom. Vilket gjorde att hon så småningom avled den 16 november 2015 i en ålder av 70 år. Jag minns AnnaLena som en varm och positiv person, med ett stort hjärta.
 
 
Roger Lindqvist
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0