De riktiga hjältarna

De syns i tidningar och i våra TV-apparater, det fina folket som visar upp sig i "knytblus" för att ge sitt stöd till en "ständig sekreterare" vars avgång har väckt rabalder vida omkring. "Knytblusstödet", har anammats av kända TV-personligheter och folkvalda politiker. Jag antar att även björnen Baloo kommer att ha knytblus på sig när vi träffar honom på självaste julafton detta år.
 
För mig är den här cirkusen ett I-landsproblem. När kommer vi att få ett 100-procentigt stöd för våra gamla och sjuka? När kommer en fattigpensionär att sitta i TV-rutan hos Malou von Sivers och berätta hur han eller hon ska klara sin redan ansträngda ekonomi? Med en överhängande risk att bli bostadslös. När släpper SVT, TV4 och de övriga kanalerna och tidningarna in verkligheten till sina respektive redaktioner?
 
När ska det "fina folket" börja förstå vem som egentligen byggde upp landet Sverige till det välfärdssamhälle som det en gång var, och i viss mån ännu är?
 
Han sitter därhemma vid köksbordet med sin tidning. Sakta vänder han bladen med sina seniga och grova händer. Han lever i en tillvaro som är långtifrån akademier, "knytblusar" oah annat tjafs. I sin närhet finns hans livsledsagarinna sedan många år. Hon har efter många år inom sjukvården, med slit och släp, en ständig värk i sin tunna kropp. Makarna har båda ett långt liv i samhällets tjänst, som de med sina skattepengar bidragit till vårt samhälles uppbyggnad.
 
Det är dessa två, som är mina hjältar. Men på ålderns sena höst har kylan kommit in i deras liv. De är inte längre intressanta i politikernas ögon. En skam och bedrövelse. Sk arbetarpartier har totalt vänt dem ryggen. Man har struntat i sin kanske viktigaste målgrupp. Jag kan endast säga: SKÄMS PÅ ER! VET HUT!
 
 
Roger Lindqvist   

Kommentarer
Postat av: Tomas

Hej Roger !
Jag håller med om varenda ord. Jag vet inte vad våra äldre ska göra , strejka ?? Det är med sorg man läser om alla äldre som blir lurade och bestulna av alla bedragare som utger sig för att vara barnbarn eller hemtjänstpersonal mm. Det var tråkigt att läsa nyligen om en 80-årig man som blivit lurad på sitt livs besparingar ,300.000 kr, av en kvinna som ringde upp honom och utgav sig att ringa från banken. Banken ersätter honom förstås inte med ett öre. Bankerna borde erbjuda ett sparkonto där man måste komma in på banken för att göra uttag eller flytta pengar , eller åtminstone en maxgräns ,kanske 5000 kr, som kan föras över per dygn. Man förstår ju alla skurkar , det är väl ingen mening att rusa in med dragna vapen på bank-kontoren , där har dom väl i alla fall inga pengar längre. Det är ju förstås lättare och betydligt mer riskfritt att sitta i soffan med telefon och laptop och stjäla hundratusentals kronor med ett tangent-tryck. Med vänlig hälsning Tomas

2018-04-21 @ 09:47:08
Postat av: Roger

Det har blivit allt tuffare att bli äldre i dag. Det finns en sorts grov respektlöshet som jag inte upplevde tidigare. /Roger.

2018-04-21 @ 21:20:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0