Karaktärsmord

Det har de senaste åren blivit alltmer impoulärt att vara man. Är det nåt allvarligt fel som begåtts, så är mannen i regel i fokus. Vi män står för det patriarkala, det hårda, det är vi som begår flest mord och våldtäkter. Där talar statistiken sitt tydliga språk. Det jag inte håller med om, det är när det påstås att alla män är likadana. Nån kvinnlig "feministisk guru" stack ut hakan rejält när hon sa: "om en kvinna våldtas i New York så bär alla män skulden". Varje sunt tänkande människa fattar att så är inte fallet. Tyvärr så är det så illa att det finns många som håller med i resonemanget.
 
Det har vi fått bevittnat härhemma, när unga tjejer blivt sexuellt trakasserade och gruppvåldtagna. Trots att att det senasre visats sig att detta med gruppvåldtäkter har en kulturell bakgrund (Expressen hade ett reportage för nån vecka sedan som belyste detta), så vägrar många tro att det är sant. Zarah Larsson, har ju inte missat att få ut sin mission i frågan: "Alla män bär slulden!".
 
Ingvar Oldsberg, populär programledare i Bingolotto fick packa väskan och som hastigast bege sig ut genom bakdörren. När man inte kunde beskylla honom för sexuella trakasserier, vad gjorde man då? Jo, man tyckte att han var alldeles för hård mot sina kamrater i TV-kulissen. Vad hände den välrenommerade AB-reportern Staffan Heimersson som hade den stora oförskämdheten att ifrågasätta metoo-rörelsen? Han fick avsked på grått papper. Det finns många fler exempel. Vad dessa män har som gemensam nämnare, är att man helt enkelt blivit utsatt för karaktärsmord. Det finns en röd tråd i dessa fall. Man vill helt enkelt ha bort dem. Kosta vad det kosta vill.
 
"Den som beskylls för att begå karaktärsmord anser sig sällan ha gjort något fel, utan i stället framfört relevant kritik av handlingar eller uttalanden".
 
/Wikipedia
 
Det är med andra ord icke längre gynnsamt att vara född till gubbe. Men hörrni, det låter ju som rasism?
 
 
ROGER LINDQVIST   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0