När den stora världen flyttade in

 
1962 flyttade den stora världen utanför Hortlax in i vårt stora kök. Den nya familjemedlemmen fick sin plats i en vrå i köket. Vardagsrummet, som var den naturliga platsen  var alldeles för litet, och det hade min storasyrra ockuperat, så det var köket som gällde.
 
Det var genom den här fantastiska maskinen som vi kunde följa allt det som hände. Vi såg JFK mördas en novemberdag i Dallas 1963. Vi bjöds på TV-teater och film. Vi såg artister som: Lars Ekborg, Margaretha Krook, Carl-Gustaf Lindstedt, Gunwer Bergqvist, Åke Grönberg, Beppe Wolgers, Povel Ramel, Sven-Ingvars, Gunnar Wiklund, Anita Lindblom, Lasse Lönndahl, Lill-Babs, Gals and Pals, Lill Lindfors och Svante Thuresson i Nygammal vals 1966. Vi njöt av Hylands hörna och Per Oscarssons striptease annandagjul 1966. Bombi Bitt och jag 1968. Robban Broberg, Julia Caesar, Hemsöborna med Allan Edwall och Sif Ruud. Mordet på Robert Kennedy, den 5 juni 1968 i Los Angeles. Vi såg när Neil Armstrong och Buzz Aldrin gå på månen i juli 1969. Vi hörde Arne Thoréns röst när han i nära på extas sände rapporter till Aktuelltredaktionen.
 
Vi såg högertrafikomläggningen den 3 september 1967. Vi såg svenska filmer, vi såg utländska filmer. Jag upptäckte Humphrey Bogart sommaren 1968, när TV sände en serie Bogartfilmer. Jag såg och lyssnade på musik. Putte Wickman, Charlie Norman, Alice Babs. Jag såg, lyssnade och begrundade.
 
Tack, TV!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0