Påskafton 21 april 1973

Ja, så var det påskafton. Det har snöat mer i natt, så nu är det alldeles vitaste vitt därute. Mamma och pappa är nere i vårt kök. Hade ju tänkt in till Piteå för inprovning av mina nya glasögon, men min morsa tyckte att vi kunde göra det efter helgen, "det är så mycket folk i dag" som hon sa.
 
Igår satt jag faktiskt ensam hemma mellan 17-22.30. Det blev en kväll i TV:s tecken. Såg på Jan Lindblads naturprogram en stund, sen bytte jag till TV2 för att kolla på "N.P. Möller fastighetsskötare", med Nils Ahlrot i huvudrollen. Det var förresten den 5:e och sista delen. Sen så blev det ett program som handlade om Jesus, efter det "Inferno" en pjäs på två timmar som handlade om August Strindberg, där Per Oscarsson gestaltade Strindberg. Helt förträfflig rolltolkning.
 
Gerd var i Piteå-Tidningen i dag under "Det ska vi fira". Vi sände in ett foto och en grattishälsning inför hennes 25-åriga födelsedag. Farbror Sven ringde igår, han ville bara kolla hur vi mådde. Mor och far åkte till Emmy och John. Senare åkte de alla till Öjebyn för att hälsa på Artur och Ragnhild i deras kyrkstuga.
 
Jag jobbar frenetiskt med mina urklipp, och samlar dem i mina klippböcker. Det är min 9:e i ordningen som jag håller på med nu. Pappa kom upp och gick och la sig i sovrummet med Piteå-Tidningen i handen. Han ville ta sig en tupplur. Hasse Tellemar, pratar för fullt i sitt program "Ring så spelar vi".
 
Det visas en finländsk komedi från 1938 kvart i tio det ingår i det finskspråkiga programmen. Men det är textat. I kväll visar TV en svensk långfilm, "En stilla flirt" med Tutta Rolf och Thor Modéen.
 
------------------------------------------
Ännu ett utdrag ur min dagbok från året 1973. Boken med de svarta pärmarna, fick jag i december 1972 av min pappa. "Du som skriver så mycket ska ju ha en bok att skriva i", som jag minns att han sa. I dag 45 år senare så uppskattar jag att jag tog mig tid att pränta ner mina upplevelser, ett värdefullt tidsdokument, i mina ögon.
 
Roger.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0