Radikal?

Ibland blir man förvånad. Det är när människor klistrar fast en etikett med en slags VDN-märkning på ens panna. Så drar man egna primitiva och felaktiga slutsatser. Jag har stuckit ut hakan de senaste åren. Det gäller både på bloggen som på PT:s insändarsida. Det händer även på fb. Jag har haft ett och annat att säga om det våldsamheter som pågår och som eskalerat i samhället. Dödsskjutningar, terrorbrott, barnäktenskap, hedersvåld, brott mot gamla, gruppvåldtäkter, våldtäkter i övrigt mot ibland 10-11-åriga tjejer och även killar. En brutal verklighet som jag tar avstånd ifrån. Våld har jag aldrig gillat, jag mår illa av de våldsamheter som sedan några år tillbaka har blivit till en verklighet.
 
När man som jag tar öppet avstånd så finns det nån pellejöns som tycker det låter radikalt. Då har vederbörande missat själva målet. Om det vore jag som predikade våld, genom att på öppen gata skjuta på människor, åka till Syrien för att slakta män, kvinnor och barn, eller i grupp förstöra oskyldiga kvinnors liv, genom att i grupp våldta, då vore jag radikal. Men snälla ni, glöm inte att jag endast är en betraktare av det som sker. Jag har inget blod på mina händer. Så rikta ert fokus åt rätt håll.
 
Fegheten bedrar visheten. Det är när nån person pratar med en av sönerna och säger nåt i stil som: "Ja, din farsa skriver bra, men han är rätt så radikal!" Då vore det kanske bättre och ärligare att vända sig till den "radikale" himself och sjunga ut. Då kanske DU fick en bra förklaring istället. Jag frågar mig; är man radikal då man tar avstånd från alla former av våld? Är man radikal då man ogillar att en 11-årig flicka i Boden blivit våldtagen av 2-3 pojkar? Kanske att den eller de personer som uttalar sig ska ställa sig framför badrumsspegeln och granska sig själv. Detta medan DU frågar dig: "Är jag en fegis? Som tycker att alla som numera vågar trotsa kriminaliteten mm är radikala?" Gör gärna detta 5-6 ggr/dag.
 
Häromdagen fick jag höra att jag ägde civil kurage. Jag fick även höra att det är skönt att någon törs vara inkorrekt. Inte PK som nu är en slags statsreligion här i landet. Var rädd om personer som vågar gå mot strömmen. DU som uttalar dig, finner det lugnt och trivsamt att flyta omkring, då är DU trygg. DU och de andra har åsikter som aldrig når offentlighetens ljus, det kallar jag feghet. Ärlighet varar längst. Jag kan utan problem se mig i spegeln varje dag. Undrar om DU kan det? Så till sist; har DU åsikter gällande mig, så sluta fjamsa, gå istället till källan själv, dvs mig. Jag har inget att skämmas över. Men det kanske DU har? Jag kommer så länge jag kan att fortsätta att tycka till om orättvisor.
 
PS! Om DU vill veta; så har jag varit trogen socialdemokrat hela mitt liv. Men jag har så smått börjat omvärdera makten.
 
Roger Lindqvist

Kommentarer
Postat av: Lennart

Ja det är bra Roger ! om inte sanning får vara sant ! då finns bara lögner kvar .

2018-12-17 @ 17:21:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0