Michael Salt & Peppar /1969

 
¤ MICHAEL JOHANSSON - sång
¤ BENNY SVENSSON - orgel
¤ LASSE SANDBORG - bas
¤ MATS WESTMAN - gitarr
¤ STEPHAN MÖLLER - trummor
¤ GUNNAR MARIN - trumpet
¤ LEFFE RUNQVIST - sax
¤ OLE DANSK - sax
 
Tack, Stephan Möller för namnen på bandmedlemmarna.
Den här gruppen besökte Hylands hörna i januari 1970.  Sångaren Michael Johansson sjöng under 60-talet i duon Tom & Mick. Tom hette egentligen Tommy Körberg.
 
Roger.

Kommentarer
Postat av: Tomas

Hej ! Jag tittade på programmet med Michael o Salt& peppar nyligen ,från 17 januari 1970 . Det går att hitta på SVT öppet arkiv , Hylands hörna, säsong 6 avsnitt 1. Med vänlig hälsning Tomas

2018-01-31 @ 09:51:24
Postat av: Roger

Hej! Jag har sett programmet i SVT:s Öppet arkiv, och tipsade trummisen Stephan Möller om detta. Stephan var ju trummis i Salt & Peppar vid den här tidpunkten. Han spelar med Spotnicks idag. /Roger.

2018-01-31 @ 21:30:22
Postat av: Tomas

Ok ! jag förstod nästan att du sett programmet på Svt öppet arkiv . Jag tycker det var trevligt att se programmet igen efter att så många år gått sen det sändes. Det är dock med en del vemod man ser Hylands side-kick ,den unge Janne Lundevall, som inte led av tunghäfta. Tyvärr gick han bort några år in på 70-talet pga ett allvarligt astma-anfall. Med vänlig hälsning Tomas

2018-02-01 @ 13:04:28
Postat av: Roger

Om jag minns rätt så är du också född 1957? Det betyder att vi fick uppleva 1960-talet med allt vad det innebar av musik, filmer, TV mm. Nu vid 60-årsålder är jag grymt tacksam att jag fick med mig alla de där intrycken. Hylands hörna var ju ett program som hela familjen samlades runt omkring. I dag 2018 ser ju allt helt annorlunda ut. Janne Lundvall minns jag väl. En kul kille som inte blev så värst gammal, tyvärr. Mvh Roger.

2018-02-01 @ 23:05:10
Postat av: Tomas

Hej igen ! Jo jag är också född 1957 , det smäller kanske inte lika högt som den sk. gyllene årgången 1956 , men jag tror vi klarat oss bra ändå. Det var mycket vi fick uppleva på 60-talet ,bl.a The Beatles, Saltkråkan ,High Chaparall, Hylands hörna o högertrafikomläggningen. En händelse som berörde mig djupt under denna tid var en syskontrio , tre unga systrar som spelade och sjöng , dom var en yngre upplaga av Göingeflickorna kan man säga , spelade gitarr och cittra som dom. Dom var kanske inga rikskändisar men vet jag såg dom på TV ett par gånger ,med största sannolikhet Hylands hörna. Tyvärr drabbades denna syskontrio av en stor tragedi ,en av flickorna såg sig inte för när hon skulle korsa en väg , blev påkörd och omkom. Jag har funderat en hel del vad denna syskongrupp hette o varifrån dom kom. Känner du igen detta Roger ? Med vänlig hälsning Tomas

2018-02-02 @ 08:37:02
Postat av: Susanne Marin

Hej.
Så roligt att hitta detta här.
Kommer ihåg alla killarna från min barndom.
Gunnar gifte sig med min mor och de fick tillsammans min lillebror Jonas. Tyvärr gick han bort ganska snart därefter. Jag fick ta hans efternamn då min mamma tyckte det var synd om mig att ensam heta "Enestaf". Jag vet att Leif också avled för många år sedan.
Det gläder mig dock att Stephen och Michael tydligen är i livet. Mats såg man ju som studiemusiker på tv. i flera år.
Vet Du något om de andra?
Med vänlig hälsning.
Susanne Marin.

2020-03-22 @ 14:55:40
Postat av: Roger

Hej Susanne!
Roligt att du hörde av dig. Stephan Möller är jag bekant med, han lirar trummor fortfarande. Han har ju de senaste åren spelat med The Spotnicks. Han spelar i några olika konstellationer fnv. Mats Westman, Michael Johansson och Lasse Sandborg är också i livet. De övriga har jag tyvärr ingen aning om. /Roger.

2020-03-22 @ 16:59:31
Postat av: Susanne Marin

Hej igen.
Du får hälsa Stephan från mig, han var min favorit. Träffade ju en hel del band under de här åren - och trummisarna innebar alltid en liten förälskelse från min sida. Det var väl något visst med dessa för en liten tös - jag är född 61. så jag var inte gammal alls.
Jag försökte hitta Hylandshörnan Du nämnde här - tänkte visa min mor nästa gång hon kommer på besök - men jag hittar inte det avsnittet. Är dock novis på dator så jag undrar om Du kan tipsa mig om hur, eller sända det till mig. Skulle bli så tacksam. Må så gott.
Lasse.S - det är väl lika med "Gurka"? eller?...

2020-03-23 @ 15:15:10
Postat av: Roger

Hej, jag har alldeles nyss skickat ett meddelande till Stephan och vidarebefordrat din hälsning.

Roger.

2020-03-23 @ 21:48:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0