Erik, Essy, Ivan och Elsa på Innimarksvägen, Hortlax.

 
Innimarksvägen, torsdagen den 26 maj 2011. I det röda huset till vänster bodde Ivan och Elsa Lundmark med sina tre barn; Britta, Roland och Karin. Elsa var min faster. I det vita huset till höger bodde Stig och Inga-Maj Fahlman med sonen Peder.
 
 
Huset uppfördes av Elsas bror Gunnar Lindqvist med hustrun Aina. Ivan och Elsa hade i sin tur byggt ett hus på Savstigen i Övremarken. Så småningom så bytte man hus med varandra.
 
 
Granne med Ivan och Elsa bodde Elsas bror Erik Lindqvist med hustrun Essy och de tre barnen Gösta, Tage och Rigmor. Huset till höger uppfördes på samma tomt efter att Erik och Essy hade flyttat. Där det nya huset står fanns tidigare en röd uthuslänga med sommarstuga. I den stugan bodde mina föräldrar, John och Maj-Gerd Lindqvist och min syster Gerd i början av 50-talet. Året 1957 köpte min mor och far ett hus på Markvägen i Övremarken. Föregående ägare var Hjalmar och Anny Berg.
 
Jag har två kusiner, Britta och Gösta som under sommaren fyller 80 år. Britta Engman f. Lundmark den 18 juni, och Gösta Lindqvist den 21 augusti. Jag kommer att uppmärksamma dem senare.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0