Lördagen den 8/6 1968

I dag har vi haft examen det var roligt att få slippa den där skolan. Nästa år börjar jag femte. Jag får ha kantor Sundén i två år till. Prästen Curt Carlsson predikade i kyrkan om skolan och framtiden han predikade också om livet. Han sa att han vet hur det var när det var svårt och glädje. Curt Carlsson är vår nya komunister eller präst. Han verkar vara mycke snäll. Min mamma har gått i skola tillsammans med prästens hustru hon heter Signe Karlsson. Magister Ove Gad får vi inte ha nästa år alltså i femman. Vi får istället ha Åke Fredriksson tror jag att han heter.
 
Men han sätter betyg på våra teckningar Ove Gad. Magister Ove Gad får vi igen i sexan. Följande lärare har jag haft: Teckningslärare OVE GAD, Slöjdlärare Gottfrid Marklund, Engelska läraren Mårten Segerstedt vi fick ha en vikarie istället för Mårten Segerstedt för han startade terminen och vikarien heter Barbro Eliasson, Geografi läraren han som lär oss om djur Erling Markström han är jättesnäll, OVE GAD ÄR också SNÄLL MÅRTEN SEGERSTEDT Gottfrid Marklund är också snälla. Gymnastikläraren Sten Lindberg. En dag fick vi ha  Agne Mertner i stället för vår buttra lärare Gunnar Sundén.
 
I bland är han snäll i bland arg och tvär men oftast är han arg. Jag fick en 3:a i teckning men Magister Gad sade att jag hade stora chanser att få en fyra elle femma i teckning.
 
 
----------------------------------------------------------------
Jag skriver av texten rakt upp å ner, så både stavfelen och andra konstigheter finns med.
 
Roger 2018.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0