Revolutionära krafter

Pressens opinionsnämnd fäller en rad tidningar, däribland Aftonbladet och Expressen i samband med Metoo-rörelsens framfart. Att utan rättegång hänga ut människor i tidningar och på löpsedlar, är ett klart brott anser jag. Varje person som anklagas för brott måste få en lagenlig prövning i en domstol. Allt annat är skandal. Så här får det det inte gå till i ett rättsamhälle som Sverige. Varje person som anklagas för brott, är oskyldig tills motsats har bevisats.
 
I dag styrs landet av många stalinister, leninister, maoister, marxister i en revolutionär kommunistisk rå anda. Jag glömmer inte när regissören Susanne Osten tittade in i SVT:s kamera och med eld i sin blick förkunnade: "Det här är REVOLUTION!"
 
En kvinnlig krönikör i Aftonbladet släppte ut sitt hat mot alla män när hon skrev: "Jag hoppas att det här innebär slutet för många män inom film och teater". Hon fick rätt ganska så omgående, då teaterchefen Benny Fredriksson valde att ta sitt liv efter ett enormt mediedrev. Fd Aftonbladet-journalisten Fredrik Virtanen, har berättat att han umgåtts med självmordstankar. "Kulturprofilen" Jean-Claude Arnault, hävdar sin oskuld. Han har idag flyttat till Frankrike med sin hustru Katarina Frostensson. Han säger i ett uttalande att både han och hans hustru är skakade.
 
Lasse Kronér, är en annan kändis som fått sitt namn och bild uthängd i tidningarnas löp. Han är i dag friad från anklagelserna. Regissören Ulf Malmros blev även han beskylld för våldtäkt av en kvinna, en händelse som gick långt tillbaka i tiden. Martin Timell, har även han valsat runt i mediedrevet. I den rättegång som hölls för en tid sedan, blev han friad från alla anklagelser. Ingvar Oldsberg, är en annan TV-profil som fick lämna TV4 efter beskyllningar om "hårdhänt ledarskap". Aftonbladets mångårige krönikör och journalist, Staffan Heimersson, fick avsked på grått papper efter att han kritiserat Mee-Too-rörelsen.
 
Roger Lindqvist

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0