Farmor Hannas födelsedag

Hanna Lindqvist.
 
Min farmor föddes den 6 mars 1888. I dag skulle hon fyllt 130 år. Grattis snälla rara farmor. Du hade ett stort hjärta. Farmor Hanna avled den 7 januari 1970. Farmor och farfar vilar i gemensam grav på kyrkogården i Hortlax. Några meter därifrån ligger min mormor och morfar. På samma kyrkogård finns även Gunnar och Aina Lindqvist, Hannas son, som fyllde 100 i början av januari. På här vilar även Sven och Elma Lindqvist, också en av de sju sönerna. Åke Lindkvist, finns där oclså, han var den yngste i syskonskaran. I morgon onsdag kommer min mor att gravsättas bredvid min far på samma kyrkogård.
 
I Piteå vilar Emmy och John Risberg, Erik och Essy Lindkvist, Ingvar och Nancy Lindqvist, Ivan och Elsa Lundmark. I Öjebyn ligger Artur och Ragnhild Lindqvist, och i Älvsbyn vilar Valter och Sigrid Karlsson. I dag är alla borta i den ursprungliga familjen Amandus och Hanna Lindqvist från Övremarken i Hortlax. Tre av mina kusiner, Anita, Gun och Gun-Britt är också borta.
 
På Hortlax kyrkogård finns även bl a farmors bror Johan Eriksson och hans maka Hilda. Där vilar även några av min fars kusiner. Förmodligen kommer jag också att ligga där en dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0