Gränsbevakarna i Australien

Gränsbevakarna i Australien, är ett program som brukar visas på kanal 9. Det händer att jag tittar på det ibland. Programförklaringen är detta:
 
"Vi följer expertteamet som på flygplatser och kustremsor bevakar Australiens gränser. Varje dag arbetar de med att skydda landet från illegala invandrare, potentiella terrorister, farliga sjukdomar och droghandel".
 
Låter ju väldigt tryggt för Australiens medborgare. Hade vi haft samma inställning här i landet så hade väl ordet rasist basunerats ut ideligen. Eller kanske att någon hade blivit allvarligt kränkt?
 
Jag skulle gärna velat se den eller de personer, som lämnar sin entrédörr olåst om man åker på solsemester till Gran Canaria i två veckor. Innan man åker kan man ta och skriva upp kontonumret på en lapp så att alla dem som kommer in kan ta ut lite fickpengar. Lappen lämnas ju givetvis på köksbordet så att vederbörande inkräktare inte missar nåt.
 
På samma lapp kan man också anteckna att bilen som står parkerad i sitt garage, har full tank och dessutom att nycklarna sitter i tändningslåset. Det här följer ju samma sorts princip som när man skyddar sitt land från inkräktare. I Sverige har vi därmot öppnat dörrarna på vid gavel, där vi nära på välkomnar kriminella gäng och terrorister. Jag fattar inte hur man tänker. Man måste ju ha ett ansvar mot sina medborgare.
 
Hörde att MP nu deklarerat att man går till val med att öppna upp för ytterligare invandring. Till detta tillkommer också att man vill förbjuda dieselfordon i storstäderna.
 
Jag är inte emot invandring i sig, om den sker under seriösa förhållanden.  Jag är däremot motståndare till den röra som fnv finns ute i samhället. För att göra en förtydling: jag säger inte att alla invandrare är brottslingar, absolut inte. Det finns hur många ärliga och skötsamma nysvenskar i vårt land.
 
Roger.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0