Medeltida lagar

Om man gräver en djup grop och knuffar ner en kvinna, för att sedan stena henne till döds, då är det något som är allvarligt fel. När man sedan hör att dödsstraffet beror på att hon blev kär i fel man, ja, då är måttet rågat. Enligt dessa medeltida strafflagar, så kan en kvinna som fått missfall eller blivit våldtagen bli straffad med exempelvis fängelse eller utstött ur gemenskapen.
 
Om man då betänker att det finns människor i landet Sverige, som fortfarande håller stenhårt på den här vidriga kulturen,  då är det dags att göra nåt. Kulturer av olika slag är både spännande och intressanta. Det är väl just därför som vi åker utomlands för att få en smak av hur andra har det. Men om en "inflyttad" kultur vägrar i sten att ändra på sina sedvänjor, och fortfarande predikar sin rätt att döma människor efter bl a sharialagen, då är vi illa ute.
 
Vi har ju ett färskt exempel där en Centerpartistisk kvinnlig nämndeman, dömde till gärningsmannens favör. En skandal i mina ögon. Här ser vi faran i att inte agera i tid. Sverige har varit urusla på att sätta ner fötterna och peka med hela handen. Vi lever i ett naivt, blåögt land, där vem som helst kan göra vad som helst utan att myndigheter griper in. Trots att bevisen är solklara väljer ändå alltför många att vända bort ansiktet. Det är det som är det farliga.
 
I Sverige är det svenska lagar som gäller, och inget annat. Punkt!
 
 
ROGER LINDQVIST  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0