Douglas Söderlind

 Häromdagen, fick jag en hälsning från en kille med rötterna i Örnsköldsvik. Han öste lovord över min blogg, och tackade samtidigt allra ödmjukast för att jag hade skrivit så fint om han pappa. Hans far hette Douglas Söderlind, han var musiker och bosatt i Ö-vik. I början av juli denna sommar gick Douglas bort vid 74-årsålder.
 
Douglas Söderlind, var saxofonist och sångare. Hans bana började som popmusiker i The Boots, som blev rejält uppmärksammade och hyllade under 1960-talet. Bandet utsågs till Norrlands mest populära popband. Året 1968 gick Douglas vidare som en av medlemmarna i Ö-viks bandet Goldfingers. Goldfingers turnerade landet runt. Man var kompband åt artister som Anna-Lena Löfgren, Cacka Israelsson och rockkungen Little Gerhard. Goldfingers hann också medverka i Lennart Hylands Röda Fjädern insamling 1965. 1969 började ett nytt kapitel i Douglas Söderlinds liv. Det var då han var med om att bilda dansorkestern Norrländers. I hela 30 år så åkte bandet runt på olika platser i landet. Det blev så pass många jobb att grabbarna blev musiker på heltid.
 
2009-2010 blev jag och Douglas bekanta med varandra. Vi kom att utbyta musikaliska tankar mellan varandra. Jag skrev om musiker, artister och dansband som Douglas brukade kommentera. Han ville ibland låna bilder av mig som han senare la in på sin egen blogg. Han berättade om The Boots, Goldfingers och Norrländers. Jag var en tacksam lyssnare. Hans kunnande var stort, mycket på grund av hans erfarenheter som han fått på vägen. När jag en gång mötte Yngve Forsséll på Skellefteå FP, kom ämnet in på de musiker som han hade haft i sin orkester. Yngve nämnde då namnet Douglas Söderlind. Han var visserligen aldrig medlem, men Yngve vara så nära att ta in honom i bandet. Detta på grund av att han var en väldigt bra saxofonist. Eller som Yngve själv sa: - Jag hade ögonen på den där Douglas Söderlind i Ö-vik. Jävligt bra, han hade jag tankar om att ha i min orkester.
 
 
The Boots, Örnsköldsvik. Douglas Söderlind är 2:a mannen från vänster.
 
Goldfingers. Douglas ses i mitten.
 
 Douglas till vänster och hans bror Sven-Olov Söderlind under en spelning i Norrbotten.
 
 1992 medverkade Norrländers i radioprogrammet I afton dans, från Obbola FH i Umeå.
 
 Bilden togs när Norrländers hade spelat den allra sista spelningen 1999.
 
 Douglas Söderlind (1944-2018).
 
VILA I FRID!
 
Roger
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej Roger! Jag har sökt länge efter ett exemplar utav en av The boots skivor och kom över din blogg i mitt sökande. Jag undrar om du möjligtvis vet av någon som har skivan? För det är nämligen så Kent Larsson är min morfar och vi har ingen egen skiva från honom, så det skulle vara roligt att få tag i en och lyssna på honom.

Allt gott!

2020-07-17 @ 12:55:35
Postat av: Roger

Hej! Tyvärr så kan jag inte hjälpa dig, men jag önskar att jag kunde. Vad jag förstår så kan det nog vara rätt knepigt att få tag i ett exemplar, men jag håller tummarna att du lyckas.
Mvh Roger.

2020-07-18 @ 01:07:49
Postat av: Roland

Kent Larsson fanns aldrig med på någon av The Boots skivor. Första skivan hade fyra instrumentallåtar, 1963, och den andra hade två instrumentallåtar, 1964. Den sista skivan kom 1967! Jag tycks minnas att Kent slutade redan i mitten av 1963!
Hälsningar
Roland - gitarrist i The Boots

2021-04-23 @ 11:44:54
Postat av: Roger

Tack för din information Roland.
Mvh
Roger.

2021-04-23 @ 16:48:31
Postat av: Roland

Har du ingen mailadress till personen som Kent Larsson var morfar till? Tänkte att det kunde vara viktigt att få informationen till han/henne som jag lämnade i mitt tidigare inlägg. Om du har adressen så får du gärna skicka den till mig eller om du hellre vill meddela detta till personen ifråga. Det är ju inte säkert att besökaren kommer tillbaka efter den tid som gått.
Hälsningar
Roland - gitarrist i The Boots

2021-04-24 @ 18:11:01
Postat av: Roland

Roger, jag fick ingen respons på mitt senaste blogginlägg så mina funderingar är fortfarande aktuella!
/Roland

2021-05-02 @ 21:04:37
Postat av: Roger

Hej Roland. Jag har inte haft tid att engagera mig något djupare i detta. Jag håller fnv på med andra projekt. Det här med Kent Larssons barnbarn har jag ingen som helst aning om. Tyvärr.

/Roger.

2021-05-04 @ 17:43:59
Postat av: Roland

Ok Roger, jag trodde att du hade mailadress till alla som skriver eftersom man får ange den när man skriver ett inlägg!
/R

Svar: Som sagt jag har inga adresser alls.Roger.
Roger Lindqvist

2021-05-05 @ 17:38:10
Postat av: Camilla

Hej!
Va fint du skrivit om min Pappa Douglas.
Jag har varit inne på din blogg några gånger och tjuvläst (Hihihi)
Men jag måste rätta dig lite...Sven-Olof Söderlind är inte pappas bror. Dom råkar bara ha samma efternamn.
Pappas har bara en bror. En lillebror som heter Bror.
Saknaden efter pappa är enorm...
Tack för dom fina bilderna.
Ha det bäst!

2021-09-22 @ 21:31:08
Postat av: Roger

Hej Camilla! Så fel det kan bli ibland när man tar vissa saker för givna. Douglas var en intressant person som hade varit med om många saker som han fick uppleva genom sin musk. Det är därför jag tyckte att det var ett måste att dokumentera det.

Må väl!

2021-09-23 @ 17:42:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0