Fega politiker

Det går inte en enda dag, utan att vi hör om nya våldtäkter. Häromveckan våldtogs en 10-årig flicka. I Deje i Värmland har det gått en våldtäktsvåg, där tre övefall har anmälts. I Efterlyst på TV3 berättas ikväll om nya våldtäkter. Det konstiga är, när man kommer till signalementet att man helt enkelt utelämnar det viktigaste: hudfärgen. Tittarna får veta vilka kläder förövarna har, det är det hela.
 
Nu är det inte så, att jag sitter och gnuggar händerna för att peka ut en speciell sorts hudfärg. Men detta är som de flesta vet en väldigt tabubelagd fråga. I sin jakt efter våldtäktsmän, så tycker jag i alla fall, att signalementet skall vara så utömmande som det bara går. Men nåt inom mig säger att man inom polisen, och även i de politiska skikten är något som liksom bromsar upp.
 
I kvällens Efterlyst sitter en 17-årig tjej och berättar hur hon våldtas i en portuppgång. När polisen kommer med ett signalement, så blir det på offret, inte på våldtäktsmannen. Till sitt försvar så säger man: "Vi har ett signalement, men det är inte 100% säkert, därför så ger vi offrets signalement istället". Rätt eller fel?
 
Nu är det inte polisen som jag anklagar i första hand, det är istället de politiker som bestämmer här i landet. Man kan ju ta sig en funderare vilka som styr det här landet, och vilka som gjort det de senaste fyra åren. Där någonstans ligger svaret. Fega politiker, vill jag kalla dem.
 
Roger Lindqvist  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0