Anständigt eller oanständigt?

Det är oroligt ute i landet. Trots att tidningar och andra medier ibland mörkar sanningen. Vad gör det om hjulen snurrar på för Sverige, när det ligger unga tjejer hemma i sina sängar och stirrar apatiskt ut i ingenting. Orsaken heter, våldtäkt! Nu senast i Malmberget. Jag som är uppvuxen under 60-talet, vet ju hur samhällsbilden såg ut då. I mångt och mycket var det rena lugna gatan. Åtminstone var det så häruppe i de nordliga delarna av landet. Man efterlyser civil kurage. Men vad gör väl det, då människor med sk civil kurage blir kallade rasister så fort de öppnar munnen. Häromdagen hittades en kvinna mördad. Hon skulle vittna i en rättegång i september, om det våld hon tagot emot av en närstående person. Utan att gå in på detaljer, så hade hon dödats pga sitt kommande vittnesmål.
 
Stefan Löfven, har delat upp riksdagspartierna i 1. Anständiga. 2. Oanständiga. Enligt honom själv så tillhör S den första gruppen. Men här har Löfven glömt en sak. Under de fyra åren man suttit i regeringsställning, har man mig veterligen aldrig talar ut ur skägget om de alltför många hedersmorden, de många gruppvåldtäkterna, könsstympningarna mm. Det är vad jag kallar för OANSTÄNDIGT! I varje storstad, och i de mellanstora städerna, så känner sig folk otrygga. Nu har ju även Malmberget/Gällivare hamnat på våldtäktskartan.
 
Lek med tanken att Sverigedemokaterna inte funnits. Lek med samma tanke, att folk skulle protesterat högljutt över otryggheten. Hade man då kallat de som protesterar för "SD:are, rasister" osv.? Intressant tanke. SD:are hade ju inte varit relevant i det läget. Många av dem som protesterar tänker med sitt sunda förnuft, inget annat. En vanlig normalt funtad man eller kvinna, tar ju avstånd från allehanda kriminella aktiviteter. Deras ställningstagande har absolut inget att göra med Hitler eller nazismen. Deras ställningstagande bottnar i - det jag just sagt: SUNT FÖRNUFT.
 
Men här verkar det som om man genast kopplar in "rasist-varnaren" när svensken sjunger ut. Det sunda förnutets tanke, är även att alla muslimer är INTE terrorister eller våldtäktsmän. Just precis därför känns det extra hårt när bl a politiker använder sitt rasistkort. Man gör en mycket grov generalisering. Man missförstår, och jag tror banne mig, att man VILL missförstå. Det ligger i tiden, på nåt konstigt sätt. Därför blir folk rädda. I en demokrati ska man inte behöva vara rädd av att framföra sina åsikter. Tyvärr, är det den verklighet vi lever under idag.
 
Så sluta att skuldbelägga de människor, som talar fritt ur sitt hjärta. Lyssna på dem istället. Ni är valda av folket. Makten kommer från folket. Ni är satta att förvalta folkets åsikter. Gör ni inte det, om ni slår dövörat till, pga maktens lockelser, då har ni redan börjat nedmontera den demokrati som ni brukar skryta om i era tal. Och som tog många hundra år att genomföra. Glöm inte eller vem som har satt er i era riksdagsstolar med så många förmåner. Jo, det är vi - vi som kallas för gräsrötter. Lyssna, skuldbelägg inte de seriösa rösterna.
 
Roger Lindqvist  

Kommentarer
Postat av: Fillifjonkaren

Fint Roger ! jag tycker absolut du ska skicka det du skriver här till regeringskansliet !!
Kanske kanske de läser det ?

2018-10-11 @ 19:59:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0