Fritjof Lundman - Hortlax (ICA-Lundmans)

 
50 år fyller den 17 juni affärschef Fritjof Lundman, Hortlax. Jubilaren är född i Hortlax och den firma han tillsammans med två bröder och en syster driver, startades för många år sedan av Lundmans far och farbror. Men knappt  hade jubilaren hunnit sluta skolan förrän han fick börja arbeta i affären. Uppgifterna ökade med åren, men fortfarande griper sig Fritjof Lundman an med de allehanda sysslor som följer med en omfattande affärsrörelse.
 
Från början var det en på den tiden vanlig lanthandel. Med åren har lokalerna byggts ut och sortimentet ökat högst avsevärt. En successiv utökning av verksamheten har alltså ägt rum. Följaktligen behöver Lundman aldrig känna sig arbetslös. Och arbetet är hans stora hobby. Den tid som blir över är han gärna hemma.
 
Förra året fick Lundman emellertid axla ordförandeskapet i Piteortens köpmannaförening, en uppgift som han bör ligga väl till för. Han tillhör även Lions Club. Personligen är jubilaren gladlynt och humoristisk, med frisk aptit på livet. Han bildat sig också gärna egna uppfattningar om skilda ting och drar sig inte heller för att säga vad han tycker. Är knappast av den typen som köpslår när han väl bildat sig en mening. I sin dagliga gärning är han driftig och energisk.
 
Som gammal hortlaxbo känner han sina kunder väl och de känner honom. Bekantskapskretsen är stor och vännerna många.
 
-------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Lördagen den 17 juni 1967
 
Fritjof Lundman, f. 1917-06-17 d. 1995-05-21
 
hans hustru:
 
Ingrid Lundman, f. 1917-12-07 d. 1998-05-20
 
I syskonskaran fanns förutom Fritjof även hans två bröder: Bengt och Sigurd, samt systern Tyra. ICA-Lundmans grundades 1906.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0