Jo, jag undrar...

Jag undrar, om det är nån som tar ansvar för det här landet vi bor i? Det känns inte riktigt så för närvarande. Eller rättare sagt, det har inte känts så de sistlidna fyra åren. Det verkar som om makten, befinner sig på en helt annan planet än de medborgare som gick till valurnorna häromsistens. Det land de är satta att förvalta, verkar i mina ögon mest vara en sak mellan politikerna själva.
 
Vad gör de åt den utbredda otryggheten då? Ingenting, som jag kan se. Det jag blir mest rädd över, det är när man låtsas som om detta med kriminalitet, mord, våldtäkter är nåt som medborgarna endast inbillar sig. Och vad värre är, det är när man pratar med de väljare som röstat på den sittande regeringen, och påstår att allt är som det alltid har varit. Trots alla dessa överfall, gruppvåldtäkter, öppet skjutande på våra gator, vittnen som mördas innan rättegång osv.
 
Är det så att man röstar på sitt parti av gammal ohejdad vana, utan att ifrågasätta deras beslut? Nångång måste man väl ändå tänka efter. Det är friskt att ifrågasätta det man tycker är fel. I andra länder med demokrati, så värnar man både om lag, ordning och säkerhet för sin befolkning. Men tyvärr inte här. Åberopar man det, så är man ett mellanting mellan Adolf Hitler och Benito Mussolini. Och med den hemska liknelsen blir de flesta tysta. Men vart tog då den så berömda demokratin och åsiktsfriheten vägen? Säg mig!
 
Roger Lindqvist  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0