Cykelolycka i Hortlax /1970

Fru Lydia Nyström slungades vid kollisionen mot bilens vindruta och sedan ner i vägbeläggningen. Inringad syns den demolerade cykeln och infälld den svårt skadade kvinnan.
 
Fru Lydia Nyström, 63 år, Hortlax, skadades svårt vid en trafikolycka på onsdagseftermiddagen utanför sitt hem. Hon kom cyklande på E-4 från en närliggande affär och skulle svänga in mot hemmet när hon bakifrån påkördes av en bil. Enligt bilisten hade inte fru Nyström givit något tecken. Hon slungades mot vindrutan och kastades sedan ett tiotal meter i bilens färdriktning.
 
Fru Nyström vårdas på intensivvårdsavdelningen vid Piteå lasarett för komplicerade arm och benskador samt svåra bukskador. Utgången betecknas som oviss. Detta är den tredje svåra trafikolyckan på några dagar i Piteå där cykel-bil varit inblandade.
 
Vid den aktuella olyckplatsen är E-4:an rak och det är realtivt god sikt frånsett infarten till gårdarna på ena sidan. Orsaken till olyckan kan dock inte vara dålig sikt. Trots allt är denna cykelolycka den tredje på en sträcka av cirka 100 meter. Tidigare har ytterligare två cyklande kvinnor påkörts av bil, men i båda fallen har skadorna blivit lindriga.
 
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Onsdagen den 2 september 1970
 
Lydia Nyström, avled av sina skador dagen efter olyckan, den 3 september 1970. Kan tillägga att jag och min kompis Per, kom till olyckplatsen strax efter olyckan. Detta var den andra svåra olyckan som vi blev vittne till. Den 28 augusti 1967 inträffade en olycka ett hundratal meter hitanför den här platsen. Två personer omkom.

Kommentarer
Postat av: Roger

PS. Artikeln publicerades i PT Torsdagen den 3 september 1970. /Roger.

2018-09-09 @ 18:48:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0