Ingenting är längre som förut

En dag för några veckor sedan, kom jag och Elisabeth åkande i våran Toyota på väg mot Piteå. Vi var på hemväg efter ett besök i Munksund, en by som ligger endast en liten bit från själva centrum. När vi passerad simhallen i Munksund så kommer plötsligt ett barn ut rakt i körbanan. Barnet har sin blick fokuserad i en telefon som hon eller han håller i handen. Hade vi kört fortare hade det kunnat sluta riktigt illa.
 
När vi kom hem så berättade jag om händelsen i en grupp som heter Pite kort och gott. Jag beskrev det vi hade varit med om i hopp om att nån förälder kände igen sitt barn och på så sätt kunde berätta att man måste se sig för när man korsar en allmän väg. För att ge ett slags igenkänningstecken så berättade jag att telefonen var rosa till sin färg. Jag drog den slutsatsen att kanhända det var en liten tjej som vi hade sett.
 
Det dröjde dock inte värst länge innan två damer hörde av sig. Den ena var klart irriterd, och skällde ut mig. Hon tyckte att jag skulle tänka mig för när jag hävdade att den rosa färgen hörde ihop med en flicka. Då förklarade jag att den rosafärgade telefonen inte var det viktigaste i sammanhanget. Det väsentliga var att barnet inte skulle göra om det hon eller han hade gjort. Varför jag angav färgen var att någon förälder skulle känna igen sitt barn. Så detta inte skulle upprepas.
 
Jag hade trampat en genus-tänkande dam på hennes ömma tår. Det som jag tyckte var mest underligt var att hon inte verkade bry sig om barnets väl eller ve. I hennes värld var det det en katastrof att jag, en vit medelålders CIS-man som numera är så avskydd i feministiska kretsar fick henne att spy galla för mitt "övertramp".
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Konstiga tider vi lever i! Att din omtanke Roger om flickans ve och väl , med ROSA telefon retade dessa personer . Om du inte sett telefonen kanske du gett ett annat signalement tex grön jacka , vad är det för fel med det ! ? Man kan vänja sitt sinne med allt möjligt , så man blir vansinnig.

2018-09-22 @ 12:41:02
Postat av: Roger

Tillvaron ter sig mer och mer besynnerlig. Ibland så förstår jag inte alls hur vissa mänskliga individer tänker. Adekvat tänkande är det inte alls i alla fall sett ur mitt perspektiv.

2018-09-23 @ 00:12:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0