Det islamistiska hotet och S-sveket

Dödssiffran stiger efter attacken i Sri Lanka. En lokal islamistisk grupp utförde det hemska dådet. Personligen så har jag ingenting till övers för islam över huvud taget. Jag är så långt ifrån islam som det bara går. Död och hot, hedersvåld, och allt annat fanstyg tar jag absolut avstånd ifrån. Tyvärr så gör inte regeringen Löfven samma sak. En handlingsförlamad regering.
 
Klimatstrejk i all ära, men en stor strejk och manifestation mot allt elände och terror verkar ingen bry sig om. Ändå så kryper terrorn allt närmare oss även här i landet lagom. Man pratar om att klimatet kommer att döda oss om vi ingenting gör, man har t.o.m. satt ut ett ungefärligt år när världen går under. Med terrorn så är det akut här och nu. Det händer saker varje dag. Där dör människor som flugor dag för dag. Men det ska vi tydligen inte prata om. Konstig tid vi lever i. Den eller de som pratar möts av kompakt tystnad, för att senare kallas rasister och högerextremister. Jag pratar - men har aldrig i mitt liv varit varken rasist eller högerextremist. Jag använder mitt sunda förnuft. Jag har varit Socialdemokrat hela mitt liv. I dag fd Socialdemokrat. Det är egentligen inte jag som har lämnat partiet, det är partiet som har lämnat mig. S är i dag inne på en väg som jag inte är beredd att följa.
 
En högt uppsatt och välkänd S-politiker från Malmfälten, en gång talesman för gruvfacket i Kiruna, gick ut häromdagen i tidningen NSD och berättade att han lämnar partiet med omedelbar verkan. Orsaken var som han sa: "S sitter i klorna på MP nu lämnar jag Socialdemokraterna".
 
Ann-Sofie "Soffan" Hermansson, i Göteborg, fick avsked på grått papper av sina S-kamrater när hon ville arbeta mot hedersvåldet. Samma sak med Nalin Pekgul, som också var S-politiker.
 
Det finns fler personer som jag varit i kontakt med som också valt att lämna S. Det finns faktiskt en S-märkt man som jag fortfarande hyllar; Vidar Andersson, chefredaktör på Folkbladet. Krönikören Lotta Gröning i Expressen är också en klippa.
 
På tal om krönikörer av hög klass; läs gärna Magda Gads krönikor i Expressen, den kvinnan är också värd ett omnämnande. Hon berättar direkt ur den skitiga och dödliga verkligheten borta i Afghanistan. För detta har hon kallats rasist av totalt okunniga och okänsliga personer.
 
Roger  Lindqvist  
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0