Faster Essy

Faster Essy var gift med min pappas äldre bror, Erik. Tre barn fanns i familjen mina kusiner. Faster Essy var en av mina många trygga och snälla släktingar. Jag har många fina minnen av henne. Hon och min andra faster Emmy, brukade baka i en bagarstuga inte så långt från mitt föräldrahem. De två fastrarna brukad vinka in mig in i stugan, för att smaka på deras bröd. Faster brukade alltid ge mig några stycken som jag fick ta hem.
 
En gång när jag var sjuk och hemma från skolan, kom hon på besök. Ur sin medhavda kasse plockade hon fram frukt av olika slag: "Det är ska Roger ha, jag hörde att han var sjuk. Jag tänkte på honom när jag handlade på Lundmans i Hortlax".
 
När vi besökte Erik och Essy, så bjöd hon jämt på det mest underbara fikabröd. Hon hade ställt ett stort brödfat mitt på köksbordet, det var då hon brukade säga: "Jag förstår att din mamma har sagt att du inte får ta av alla sorter, men vet du vad, Roger, du får ta hur många kakor och bullar du vill. Det har faster Essy bestämt".
 
En dag så hamnade Faster Essy på ett äldreboende. Av en händelse så hade jag vägarna förbi pga mitt jobb. När jag kommer bärande på några kartonger närmar sig en dam i rullstol. Hon säger till mig: "Men viss är det du Roger? När jag svarar ja så vill hon ge mig en kram. Vi kramades varmt och länge, faster Essy och jag. Hon var en faster som var guld värd.
 
 
Faster Essy var inte så förtjust i att hamna på bild. Men den här gången kom hon inte undan. Bilden togs i början av 60-talet när hon hjälpte till vid en bröllopsmiddag hemma hos en annan faster som hette Elsa. Hennes dotter Britta gifte sig med sin Lennart. Till vänster, faster Essy.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0