Family Four populär i parkerna /1965

"Family Four" - det är fr v Stig, Siv, Inger och Berndt Öst - tar sig ton och stämmer upp sin succémelodi "Nicolina". De fyra syskonen ska sjunga den u 150 folkparker i sommar.
 
Syskonen Siv, Inger, Stig och Berndt Öst har sången och musiken i blodet. De tillhör landets största spelmanssläkt. Det är de som har lanserat "Nicolina", en av vårens och sommarens toppschlager. Men det var inte de utan mamma Anna Öst, 55 år, som fick den att slå ordentligt. Hon sjöng den i TV - och sen var det klippt.
 
Anna Öst har 11 syskon. Alla är de musikanter - på hel- eller halvtid. Anna Öst har också 6 barn. 4 av dem kända som "Family Four". Det är just Siv, Inger Stig och Berndt.
 
I vår har de förekommit i svensk-dansk och norsk television. 150 folkparker vänta nu på dem. När sommaren är slut, far det till östska barndomshemmet i Hälsingland för att tillsammans med mamma Öst komponera nya låtar. Eller göra gamla bitar och skillingtryck som nya.
 
"Nicolina" är ett av vårens örhängen. "Family Four", som lanserar den, är redan nu högt betald. Smakar det, så kostar det, säger man i Hälsingland. Och "Family Four" smakar bra just nu.
 
----------------------------------------------------
Hemmets Veckotidning ¤ Den 24 maj 1965

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0