Ulf Elfving & "Chanstoppen" /1968

Ulf Elfving står vid klockan. 19.35 varannan fredag tonar han fram i TV.
 
Ulf Elfving håller som bäst på att gå opp i idoltopp i TV. Han leder "Chanstoppen", som sänds varannan fredagskväll i höst. Och för var gång han ses och hörs i tittarrutan, får han allt större publik.
 
"Svensktoppen", som han under de senaste åren har gjort till Sveriges mest avlyssnade radioprogram, har han tills vidare överlämnat till Ingemar Sandberg. Ulf framträder på TV-skärmen i hela sin långa, gängliga längd. När det är "Chanstopps-dags" blir han mycket beundrad.
 
Rör han sig i stockholmsvimlet, blir han kvickt igenkänd och betittad. Varje förmiddag brukar han cykla nerför Valhallavägen. Cyklande, ja. Det har ofta hänt, att popmusiker, som medverkat i hans program, har frågat honom:
    - Var har du bilen?
Själva rattar de lyxiga åk. Toppen-Ulf nöjer sig med att trampa en gammal, skranglig tvåhjuling.
    - Det är skönt med motion, säger han.
    - Hur känns det i TV? frågar vi.
    - Jo tack. Jag tycker, att det är roligt. Visst är jag lite ovan än.
Men jag har ju Lena Fürst att lita till. Hon är producent för "Chanstoppen", och hon kan allt om TV.
 
    - Var "Chanstoppen" din TV-debut?
    - Nej, inte riktigt. Jag har varit med en gång tidigare. I 20 sekunder. Det var i ett önskeprogram med Sven Lindahl som värd.
    - Hur hamnade du i radiohuset?
    - Jag har varit journalist tidigare - eller åtminstone försökt mig på yrket. Bland annat i Eskilstuna. 1965 arrangerade Sveriges Radio en disc-jockey-tävling. Då fick jag för mig, att jag skulle ställa opp. Man hade sagt till mig att jag hade en bra röst. Som väl var, svek den mig inte. Jag lyckades t.o.m. så fint, så jag tog hem segern i finalen. Strax  därefter började jag frilansa i radio. Sen dess har jag faktiskt hunnit med att pratap plattori 105 svensktoppsprogram, 89 "Tonårskvällar", många "Lördagsmorgnar" och massor av Melodiradionätter.
 
Ulf kan också berätta, att det är hård konkurrens om spelutrymmet i "Chanstoppen". Ulf är 25 fyllda. Han är ogift, oförlovad och begåvad med många flickbekanta. Än så länge bor han hemma hos sina föräldrar. Han tycker om att laga mat. Han tycker också om att titta på och spela fotboll. Djurgården är hans favoritlag. Själv kickar han i Sveriges Radios lag och i ett bollgäng som kallas "Plattlirarna".
 
-----------------------------------------------------
Hemmets Veckotidning ¤ Den 21 oktober 1968

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0