Familjen Georg Lundkvist, Furulund.

Min farmors syster Vilma Lundkvist f. Eriksson och hennes make Georg Lundkvists familjegrav på Hortlax kyrkogård.
 
Deras dotter Astrid gift med fotografen Roland Ridderstråle som hade egen fotoateljé i Piteå. Det var i den ateljén som min mor och far tog sitt bröllopskort 1948.
 
Bengt Enberg var gift med deras dotter Dagny.
 
Dottern Onny Norberg, som hade ett café i Piteå, var gift med socioterapeuten vid Furunäsets sjukhus Axel "Acke" Norberg född i Haparanda. Acke var även musiker i många lokala orkestrar i Piteå. Det var Acke som kom på idén med en slags fritidsanläggning vid Piteälven, för sjukhusets patienter, "Gläntan". Makarna Norberg hade sommarhus i Spanien där Acke var medlem i en blåsorkester. Han spelade både piano och trumpet. Han gjorde även kompositioner. Jag har i min ägo en hel bunt med Ackes notpapper.
 
Sonen Odal, som var både trumslagare och trumpetare, ligger också begravd här tillsammans med hustrun Ruth. Georgs och Vilmas barn var kusiner med min far och hans syskon.
 
 
Dottern Greta med maken Birger Norberg framför Georg och Vilmas hus i Furulund. Birger var också musiker. Trots samma efternamn som sin svåger Acke, så fanns ingen släktskap.
 
Familjen Lundkvists fastighet.
 
Sommaren 1968 togs den här flygbilden över det hus där familjen Lundkvist en gång bodde.
 
Familjen Georg och Vilma Lundkvist med barn. Bilden togs omkring 1925.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0