Hur tänker SVT?

Man börjar bestämt bli smått frågande, när man hör det reportage som SVT gjorde från Kil häromdagen. En 69-årig pensionerad lärarinna mördas av en ensamkommande. Detta får SVT att oroligt berätta att de andra på asylboendet är rädda för att gå ut. Hallå! Här hänger jag inte riktigt med. Fokuset må väl ändå ligga på offret och hennes anhöriga. Så hörde jag även någon vara orolig över gärningsmannen; "man undrar ju vad han har gått igenom?"
 
En replik som dåvarande polischef Dan Eliasson yttrade i TV strax efter att en ung man knivmördat en 22-årig tjej som jobbade på det asylboende som mördaren fanns på. Efter IKEA-morden i Västerås då en ung man och hans mor båda från Skellefteå-trakten slaktades av en man som bodde på ett asylboende i närheten, så kärleksbombade befolkningen boendet kvällen därpå. Inte ett enda ord om äkta mannen och fadern som miste sin fru och son.
 
Hur i hela världen tänker SVT och media över huvud taget? Tänker man alls, eller? I min värld är det alltid offret som måste prioriteras. Dock icke i gamla Svedala. Här gynnas de kriminella, mördare och andra fula fiskar. Nu ska Löfven knäcka de kriminella gängen. Tror jag inte ett dugg på. Stefan Löfven må vara en skicklig förhandlare, men där slutar hans skicklighet. Det behövs en annan teknik och ett annat tänk för att vända på den sjunkande skutan. Det räcker inte enbart att då och då haspla ur sig ordet OACCEPTABELT!
 
Vad gör vi med IS-bödlarna då? Jo, vi ringer när de har kommit hem. RINGER! Det bevisar vilken låg kapacitet den nuvarande regeringen har. Det vill säga INGEN. Oskyldiga medborgare lever farligt, när gänguppgörelser urartar ute på våra gator. Då sticker Löfven återigen ut nosen och säger ett: OACCEPTABELT!
 
Jag kan säga vad som är oacceptabelt. Det är när människor skjuts ihjäl gång på gång. När staten brutit samhällskontraktet om att med lag och ordning säkerställa våra gator och torg, och förhindra att oskyldiga utsätts för brott. Detta har man tydligen inte fattat i Rosenbad. En ihålig och inkompetent regering där makten går i första hand. Väljarna dem har man glömt. Kanske det är dags för oss väljare att glömma dem i nästa val?
 
Roger Lindqvist
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0