Faster Elsa

 
Under ett besök i Elsa och Ivans sommarstuga sommaren 1990, så hittade jag en bild av en ung och vacker sjuksköterska bosatt i Minneapolis. Faster Elsa berättade att den vackra damen var en kusin vid namn Syrena Nelson och som hade flyttat till USA för många år sedan. Då började hjärnkontoret att snurra. Jag hittade också en adress, som jag skrev av. Faster Elsa hade brevväxlat med Syrena från slutet av 40-talet till och med 50-talets mitt. Jag fick även låna de brev som Elsa hade sparat.
 
Några veckor efter att jag skickade iväg ett brev till den okända adressen, kom två svarsbrev. Det ena var från Gerald "Jerry" Nelson det andra från hans bror Richard "Skip" Nelson. Skip bodde kvar i sitt föräldrahem, med sin familj, hustrun Lucinda och barnen Anne och Andrew "Andy". Jerry bodde i samma stad med sin familj, hustrun Sandra "Sandy" och barnen Mark, Paul och Eric.
 
Jerry berättade att sonen Paul och hans kompis Joel Rova var på resa i Europa. Han frågade om de båda killarna skulle få komma på besök hemma hos mig och familjen i Hortlax. En eftermiddag i oktober hämtade jag dem på busstationen i Piteå. De stannde en hel vecka. Jag åkte runt med dem till olika platser där Pauls förfäder hade bott en gång. Ett ställe som vi besökte var hos faster Elsa och hennes man Ivan. På bilden ovan står Faster Elsa och försöker förstå det Paul och Joel berättar. Ann-Christin Lundmark, gift med Roland, Elsa och Ivans son och sonhustru översatte. Det gjorde jag också, men Ann-Christin var en klippa.
 
Joel Rova, hade sina rötter i Rovaniemi i Finland, därav hans efternamn. Sedan följde några år av många besök av Jerrys och Skips familjer. Skip är idag borta, så även Sandra. Elsa och Ivan är också bortgångna. De är alla saknade.
 
Bilden tog jag torsdagen den 25 oktober 1990.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0