Hemma hos Solbritt och Kjell i Muskus

Hemma hos Solbritt och Kjell i Muskus, bor ibland katten Pysen. Jag säger ibland, på grund av att Pysens riktiga hem är hos grannen. Men Pysen vill bo både hemma hos sin riktiga matte och husse, och även hos Solbritt och Kjell. Pysen är 19 år i människoår, i kattår hela 100 år.
 
Det rådde en riktig ordentlig sommarvärme, just därför så parkerade sig Elisabeth i skuggan.
 
Alltid lika roligt att besöka Solbritt och Kjell. Varma och trevliga människor. Vi har haft många fina stunder tillsammans genom åren.
 
I deras röda sommarstuga säljer man loppissaker till gagn för behövande i slummens Kenya.
 
Solbritt är känd för sina gröna fingrar. "I växthuset trivs jag bäst", säger hon.
 
Huset på höjden med utsikt över Muskussjön, byggde Kjell sommaren 1980.
 
Förr om åren, då våra tre söner var små, brukade vi sova över i deras sommarstuga. Det hände ibland att vi träffades här, med Elisabeths syskon med respektive familjer. Vi grillade, badade och mådde bra i största allmänhet.
 
Det måste vara en fröjd att bo så här.
 
Robert och Daniel, två av våra söner, brukade åka till Muskus för att fiska. Det blev både gäddor och andra lite mer matriktiga fiskar.
 
En rofylld plats.
 
Här badade vi också.
 
Någon kilometer från Muskus ligger Vistträsk...
 
...I Vistträsk ligger Elisabeths fd föräldrahem. Huset byggdes 1963 då Elisabeth var fem år gammal. Huset såldes 1982 efter föräldrarns död. Det allra första besöket jag gjorde här, var sommaren 1978.
 
På hemvägen gjorde vi ett besök på kyrkogården i Älvsbyn, där Elisabeths mor och far ligger. Jag tog även en bild av den sten som märker ut den grav där Elisabeths farföräldrar vilar. Det berättas att Linus besökte doktorn i Älvsbyn pga av sitt hjärta. Han skulle då lyfta sina armar under undersökningen, då avled han plötsligt. Farmor Svea däremot, blev hela 91 år.
 
Foto: Roger Lindqvist - 2019-06-08
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0