Min egen BRÅ-rapport

Den officiella BRÅ-rapporten har kommit.
Men så finns ju den inofficiella: Min egen BRÅ-rapport. Den överensstämmer icke alls med den officiella. Min rapport finns i mitt eget huvud, som registrerat DÅ & NU.
 
Jag är uppvuxen under 1960-70-talen. Jag kan gå i god för att det som finns nu, inte fanns då. Då menar jag vissa typer av brott. Jag behöver inte gå in på det närmare, de flesta vet vad jag menar. Vi hade brottslighet, men en helt annan på den brottsliga skalan. Vi hade våra folkhems-brottslingar. Sommaren 1966 hette de två värsta busarna, Clark Olofsson och Gunnar Norgren. Norgren avlossade ett dödande skott mot polisen Ragnar Sandahl i Nyköping. Året därpå hette busen, och mördaren Leif Peters. Han mördade kallblodigt två polismän och en väktare.
 
Listan kan göras hur lång som helst, men tro mig, det fanns en annan attityd, om man nu kan kalla det så. Radikalism var ett ord som knappt användes i våra medier då. Det var väl knappt ens uppfunnit. I dag vet vi bättre. Avslutningsvis så kan hela den officiella rapporten flyga och fara. Jag förlitar mig på min egen BRÅ, så det så.
 
Roger Lindqvist 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0