PT-fotograferna Gunnar och Hasse

Till vänster, Gunnar Westergren brevid honom, Hans G Pettersson. Två välkända profiler i Piteå med omnejd. Den här bilden tog jag efter att jag och Leif Lidman hade suttit med de två herrarna på Ekbergs konditori på Storgatan i Piteå för två år sedan. Tanken var att få dem att berätta om sina år som fotografer på Piteå-Tidningen. Hasse började redan som 15-åring med foto. Han jobbade då i Kjell Svärdsudds fotoaffär. I början av 1960-talet fick han anställning på tidningen som då hade sin adress på Prästgårdsgatan. PT förfogade då över två anställda fotografer: Nils Ögren och Hans G Pettersson. Gunnar Westergren kom in i början av 70-talet, om jag nu minns rätt.
 
Jag träffar ju Hasse rätt ofta privat, eftersom hans dotter Caroline är sambo med vår son Andreas. Då händer det att han berättar om sina upplevelser. Bland hans många historier så finns Olof Palme med. Men det är en annan historia som jag tidigare har berättat om på bloggen.
 
En av de tusentals bilder som Hasse har tagit under åren. Det här var en nära-döden-upplevelse, men vad gör man inte för en bra bild. Den togs i Piteå hamn 1968.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0