Under Poppelns skugga

Idag "gjorde vi stan" jag och Elisabeth. Stan är fullt med folk på grund av den pågående fotbollsturneringen Piteå Summer Games. I Öjebyn så drog årets upplaga av kyrkmarknaden igång igår, vi var där. När benen och fötterna blev alltför trötta, så satte vi oss under den stora Poppelns skugga på Byxtorget. Det var då jag började fundera.
 
Tidigare om åren så har det levererats levande musik på gatorna i stan. Allt från Frälsningsarmén till både storbandsjazz, visor och pop. Dock icke nu längre vilket jag tycker känns konstigt. Piteå kallades förr om åren musikens stad. Det var mycket musik, dels från Framnäs folkhögskola men också från kommunala musikskolan i Piteå. Jag var ju själv en del av det då. Det vore inte alls så pjåkigt om man själv fick konsertera på den här scenen. Kanske Joe´s Combo eller Rolf Åhmans?
 
På min tid fanns en blåsorkester som visade upp sig på gator och torg sommartid. Vi marscherade i våra röda uniformer, och det kändes i alla fall som om publiken uppskattade det vi gjorde. I dag vet jag inte om det finns nån blåsorkester eller musikkår. Det vore i alla fall ett jättetrevligt inslag i stadsbilden. Hoppas jag!
 
Mer musik till folket!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0