Tommy Körberg - "Judy min vän" /1969

 
"Judy min vän" har blivit alla svenskars vän efter Tommy Körbergs utmärkta framträdande i Melodifestivalen -69. Tror nu, och hoppas, att han skall bana väg på Svensktoppen för en uppfräschning av det omtyckta Ulf Elfving-programmet. En ny och ungdomlig frisk fläkt behövs för att det hela inte skall stangera.
 
Vid det här laget känner väl alla till Tommy Körberg och hans vinnarnummer "Judy min vän". Det finns inte mycket att tillägga. Bara fortsätta lyssna till den, och njuta av Tommys finstämda röst. Man har också uppmärksammat den melodi som är sammankopplad med "Judy min vän" - "Din tid är förbi". Detta är en svensk originallåt, som även den var ett av av de ca 200 bidrag Tommy fick inför schlager festivaluttagningen. Som kompositör står teamet J. Bråthe och H. Salander. Den som tänker efter erinrar sig att Bråthe heter Jan i förnamn och Salander Henrik.
 
Grabbarna var tidigare basist respektive kompgitarrist i Hounds. Numera spelar Janne i Bamboo och Henrik studerar. Redan under Hounds-tiden skrev Janne och Henrik en del melodier, och det sitter fortfarande i. Det är dock första gången som duon skriver något med svensk text. De två känner Tommy Körberg sedan länge tillbaka, och därför har de passat in "Din tid är förbi" mycket fint efter Tommys goda sångresurser. Låten blir säkert något att räkna med på Svensktoppen framöver.
 
-------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Lördagen den 29 mars 1969
 
 
Janne Bråthe, t.v. en av medlemmarna i Bamboo.
 
Gruppen Bamboo med förre Hounds-medlemmen Jan Bråthe i främre raden t.v. I mitten sångaren Michael Rickfors.

Kommentarer
Postat av: Tomas

Hej ! Gruppen Bamboo har jag inte några minnen av , förutom en Pop-kalender för 1969 jag fick i julklapp 1968 , där 20-25 popartister med bild och födelsedatum presenterades för varje månad, o där är medlemmarna i Bamboo med. Hounds däremot är ett band jag mycket väl kommer ihåg, dom låg ofta på Tio i topp. Jag har lyssnat på bandet Doktor Krall ett par gånger på senare tid,dom är väldigt bra , o där är Jan Bråthe med .Sångerska i bandet är Therese Myrhed , det är Åke Gerhards dotter , Åke var ju manager för Hep Stars om jag kommer ihåg rätt. Åke hette ju i egentligen Åke Gerhard Larsson ,men använde sitt mellannamn till efternamn/artistnamn. Han tyckte uppenbarligen att hans dotter också skulle ha ett användbart mellannamn , Mercedes. Har sett att hon ibland kallar sig Therese Mercedes.
Med vänlig hälsning Tomas

2019-03-20 @ 16:30:52
Postat av: Roger

Hej Tomas! Tack för informationen.

Roger.

2019-03-21 @ 00:29:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0