Med lådcykel till IKEA i Haparanda

Nu är det väl bäst att man lyder klimat-direktiven. Tänkte åka till Haparanda för att köpa dubbelsängen Viktor & Greta. Bilen måste vi lämna hemma, dels för det dyra bensinpriset men även för att främja miljön. Då passar ju en lådcykel allra bäst. Vi måste köpa två, så att vi kan ta hem sängen. Planerna var att vi även skulle handla bokyllan Tore, men på grund av platsbrist så blir det endast Viktor & Greta som vi tar hem. Tore får vi ta en annan gång.
 
Vi hade även tänkt oss en matbit efter vägen. Men det blir inget restaurangbesök. Därför så har vi med oss rårivna morötter, två päron och en flaska källvatten i en tygpåse som vi själva har tråcklat ihop. Utlandssemestern till Rhodos har vi lagt på is. Inte så kul att sitta 5-6 timmar på ett plan med en massa klimatångest. Semstern firar vi istället ute på Gläntan med sol och bad. Man kan ju i alla fall låtsas att man är i ett solparadis. Att låtsas blir ju betydligt billigare, och mer humant för miljön.
 
Eftersom bensinpriset har gått upp, och avgaserna är farligt för miljön, så kommer vi istället att entlediga vår bil. Med andra ord skrota den. Vi kommer att återanvända den till att sätta både potatis, gräslök, morötter, jordgubbar i dess innandöme. Innehållet rensar vi ut och skyfflar in lite matjord där istället. Ja, jag känner redan nu att all min klimatångest håller på att försvinna. Det blir även att duscha i kallt vatten i fortsättningen. Mobilen slänger vi också - ja inte ute i naturen, för då blir det alltför ångestladdat. Mina fingrar håller på att bli riktigt gröna, så även hela min kropp. Det om något är ett gott tecken.
 
Roger Lindqvist, miljögubbe.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0