13-årig pojke från Linköping drunknade vid Bergsviksbron /1961

Även dykare sattes in i sökandet efter den drunknade Anders Wiklund, men ännu sent på onsdagskvällen hade inte sökandet lett till resultat. Draggningarna återupptas i dag.
 
En tragisk drunkningsolycka inträffade på onsdagsaftonen vid Bergsviksbron, då 13-årige Sven Anders Wiklund från Linköping, på tillfälligt besök hos släktingar i Degeränget, föll från en båt och drunknade. Orsaken till att han föll i vattnet tros vara ett sjukdomsanfall. Ännu sent på onsdagskvällen hade man inte hittat den drunknade.
 
Pojken hade tillsammans med en kusin, Ulf Sundström från Degeränget suttit och metat i en båt som förtöjts vid en brygga strax nedanför Bergsviksbron. Plötsligt föll Anders baklänges ut i vattnet och försvann i djupet, som på detta ställe är rätt stort, enligt uppgift skulle djupet vara 16 meter endast några meter från det ställe där pojken föll i. Kamraten sprang gråtande upp på vägen och en förbipasserande bilist stannade och frågade vad som stod på. Omedelbart efteråt larmades polis och brandkår, och draggningar sattes igång. Man hittade dock inte den drunknade och trots att även grodman och dykare sattes in i letandet hade man ännu vid 20-tiden inte hittat den drunknade. På grund av blåst och regn avbröts sökandet vid denna tid och skall återupptagas i dag.
 
Troligen har den drunknade drabbats av någon sjukdom innan han föll i vattnet. Han var nämligen sjuklig, och detta skulle förklara att han inte kunde rädda sig i land trots att han var känd som en skicklig simmare. Vid olycksplatsen är det också ganska strömt varför det är möjligt att kroppen följt med strömmen någon bit innan man hann sätta igång med draggningar.
 
Letandet försvåras också av att bottnnen är belamrad med gammalt bråte och sjunkvirke. Den så tragiskt omkommne var på sommarlov hos en moster och hennes make, byggnadsarbetaren Emil Sundström i Degeränget, vilka också är föräldrar till Ulf Sundström som blev vittne till olyckan.
 
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Torsdag den 27 juli 1961
 
------------------------
 
 
Anders Wiklunds mor var kusin med min mor. Vi var alltså tremänningar Anders och jag. Jag minns att det pratades mycket om den här tragiska händelsen i mitt föräldrahem länge och väl.
 
Roger.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0