Aggressiv feminism

 Det diskuteras rätt mycket om hat både i tidningar, TV och på nätet. Hat är något väldigt förskräckligt som vi människor inte ska använda oss av överhuvudtaget. Det är tydligen helt okej att hata vita män. Åsa Romson angav ju tonen i Almedalen 2014. Sedan så hängde sångerskan Zara Larsson på i drevet. Idag finns det hur många svenska kvinnor, många av dem kända som säger saker som jag uppfattar som rent hat. Om det vore den omvända ordningen, dvs undertecknad då skulle jag bli utsatt för repressalier.
 
Det finns alltså ett gott hat bredvid det onda, om jag nu har förstått det rätt. Hela FI har ju en hatisk inställning till framförallt den medelålders heterosexuella mannen. Det som förvånar mig är att fru Schyman inte säger ett knyst då döttrar mördas av sina fäder och bröder i vad som kallas för hedersmord. Gudrun Schyman är tyvärr inte ensam om att vara dubbelmoralisk, vi kan ju så här i förbifarten även nämna metoo-rörelsen också som har vissa synder på sitt kollektiva samvete.
 
Idag så intervjuades olika personer i Aktuellt angående Sara Danius död. En kvinna mindes henne på detta sätt: "Jag gillade Sara Danius, hon var feminist men tillhörde inte den falangen av arga radikala feminister, hon var betydligt mer seriös i sin framtoning". Kunde inte sagt det bättre själv. Det är alltså skillnad på feminist och feminist. För en tid sedan läste jag en intervju med en fd feminist. Varför var hon då en föredetting? Jo, av den enkla anledningen att hon tyckte inte om de feminister vars hat gör sig påmind varje gång de öppnar munnen.
 
Beklagligt att Sara Danius är borta vid endast fyllda 57.
 
Vila i frid!
 
 
Roger Lindqvist 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0