Julaftonen 1965 - Polisbil och Rävspel mm

Den här bilden togs strax efter att vi hade kommit hem till Hortlax, efter att ha firat julaftonen hos min moster och hennes familj i centrala Piteå. Jag minns speciellt två julklappar, en radiostyrd polibil och ett rävspel. Jag fick mer än så, men det är just dem som jag kommer ihåg. Polisbilen är borta sedan länge.
 
Rävspelet som jag fick julen 1965 slängde jag för ett tag sedan, på bilden ser man en anteckning som min syster Gerd gjorde "Julen den 24-12 1965".
 

Kommentarer
Postat av: Tomas

Hej Roger !

Jag fick också en polisbil i julklapp , 65 eller 66 , det var en volvo Amazon , den var nog inte radiostyrd , vill inte märka ord , den jag hade , hade i alla fall en sladd mellan reglaget o bilen , tyvärr har jag inte kvar den heller.

Har skickat en vänförfrågan till din Fb så jag kan ge nån kommentar där också nån gång , återstår att se om man blir godkänd.

mvh Tomas Rimmerfeldt

2019-10-08 @ 14:24:39
Postat av: Roger

Hej Tomas! Du har troligen helt rätt i det där om radiostyrd. Jag vet bara att det fanns en sladd som gick till ett batteriförsedd dosa. Tyvärr är den borta idag. Jag hade även en tankbil av märket ESSO som också försvann någonstans. Vänförfrågan har jag mottagit och är numera även din fb-vän.

Vi hörs!

Roger.

2019-10-08 @ 23:19:22
Postat av: Tomas

Hej igen Roger !

Tack för insläpp på din Fb-sida !

När det gäller elektronik har det verkligen hänt mycket under vår livstid , jag har nyligen köpt en radiostyrd helikopter som jag lattjar med , med mina barnbarn , två fyraåringar och två två-åringar.Helikoptern kostade bara 150 kr har jag för mig. Jag kommer ihåg en kille som hade en radiostyrd ,ganska stor helikopter på 70-talet , den kostade en förmögenhet , så en sån var ju bara en ouppnåelig dröm.
mvh Tomas

2019-10-09 @ 09:27:55
Postat av: Roger

Hej Tomas! En bekant till mig köpte en drönare. Jag var med på premiärflygningen, när han tog bilder på sonens lantbruk. Drönare blev ju förbjudna ett tag, men lagen ändrades så småningom.

2019-10-09 @ 21:03:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0