Robin Bailey tackade nej till The Beatles /1966

Den dagen glömmer han aldrig. Dagen då han tackade nej till årets mest eftertraktade position i popvärlden. Han tackade nej till Beatles. Året var 1963 och Robin Bailey blev erbjuden platsen i Beatles istället för Ringo. Men Robin trodde inte på de fyra långhåriga engelsmännen. Han stannade kvar i The Phantoms. Han stannade kvar i Sverige. I dag ångrar han sig. Hur kunde han nobba The Beatles.
 
 

Kommentarer
Postat av: Tomas

Hej Roger !
Det här var en nyhet för mig , jag visste inte att Robin fått erbjudande att spela i the Beatles. Tycker samtidigt synd om Pete Best som inte fick fortsätta efter alla hundåren i Tyskland.Jag kommer ihåg en Beatlesdokumentär jag såg där Beatles hade en vikarie på trummor när Ringo var på sjukhus , funderade på om det var Robin som ryckte in då , men nu har jag kollat upp det , den trummisen hette Jimmy Nicol. Jag vet att Robin ersatte Sven Svärd i Sven-Ingvars i början på 70-talet , varför Sven slutade vet jag dock inte , har hört många olika varianter , från att han blev sparkad , till att han slutade frivilligt. mvh tomas

2020-04-08 @ 09:58:53
Postat av: Roger

Hej Tomas! Vad gäller Jimmy Nicol så blev han senare trummis i The Spotnicks. Han lever idag ett rätt undanskymt liv i England. Pete Best ansågs inte lika driven i sitt trumspel som Ringo, men jag håller med dig att det måste ha känts fruktansvärt att få avsked på grått papper. Sven Svärd var i mitt tycke ingen bra trummis. Robin Bailey var hans raka motsats, duktig både på att lira och sjunga. Sven-Ingvars gjorde sig ett rejält klipp när Robin började. Sven Svärd hade väl hand om Sven-Ingvars bokningar mm och fungerade som en slags manager. Pratade med hans dotter för några år sen. En kollega till mig fick anbud att spela med i Sven Svärds orkester. Men kollegan tackade nej.

2020-04-08 @ 17:58:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0