Vila i frid bästa Ulf!

 
Ulf Sandberg, juli 2014.
 
Idag nåddes jag av budet att trummis-kollegan Ulf Sandberg har avlidit. Ulf var född och uppvuxen i Hortlax och blev med tiden trumslagare i olika lokala band här i Piteå. Trummorna förde oss samman. Ett minne jag har var när Ulfs mamma Siri fick agera privatchaufför när Ulf och jag skulle på Perudden för att lyssna på Yngve Forssélls orkester fettisdagen 1975. Så satt vi där inte så långt från scenen, två trum-nördar och kollade in trummisen Sven-Erik Johansson och hans trummor av märket Zickos.
 
Bilden ovan togs i Jävre sommaren 2014 på en musikalisk sammankomst med kollegor från andra dansorkestrar. Vi turades om att spela, i olika konstellationer. En av de medverkande gitarristen Ola Frodell gick bort häromdagen, 69 år gammal. Sista gången jag mötte Ulf var på Dollar Store i Piteå. Han berättade litegrann om sin sjukdom. Sedan gled samtalet in på Hortlax historia, som idag finns ute på facebook. Ulf var intresserad, de gånger vi möttes så kom alltid samtalen in på hur det en gång hade sett ut i vår by.
 
Det blir tomt utan er grabbar. Det enda jag kan säga i den här stunden är en önskan om en fridfull vila, till Ulf och Ola.
 
Roger.
 
 
1973 övertog Ulf trumspelet efter mig i Lasses orkester. På bilden ses Stig Wikström, stående tv, sittande brorsan Lars-Erik Wikström, bredvid Ulf Sandberg och stående Janne Höglund.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0