Julen /1968

 
Trots den dåliga bildkvaliteten så kan man urskönja julbordet hos Elly och Sune julaftonskvällen 1968. Fr v Sune, Maj-Gerd, Gerd, Elly, Henning, Kent, Gösta och Lars-Eric. Min far, min morfar och moster saknades när bilden togs. Jag minns att att det fanns en mandel i julgröten. Jag tror att det var Kent som fick den.
 
 
Här spelar jag dragspel i kusin Roberts rum. I min mun så hade tandläkare Bergman satt ett slags gips på mina framtänder. Pga att jag hade ramlat på skolans hockeybana och mist min halva vänstra framtand. Det var en olycklig tid minns jag. Det var plågsamt vid varje tandläkarbesök. I tio år kämpade jag på innan jag fick min nuvarande tand.
 
 
John, min pappa. Borta sedan 2005.
 
 
T.v. moster Malin och mina föräldrar i Roberts pojkrum.
 
 
Kusinerna Robert och Roger. Våran morfar Sanfrid skymtar fram till höger i soffan. Hans snusdosa ligger på bordet, samt min svåger Hennings cigarettpaket av märket Prince.
 
 
Kusinen Lars-Eric Lidman spelade pingis i källaren hos Elly och Sune på julaftonen -68. På andra sidan bordet stod Henning Höglund.
 
 
Robert.
 
 
Juldagen -68 tog jag den här bilden av mina föräldrar hemma i vårt kök. Till vänster skymtar några av mina julklappar fram. Kopparpannan som står i mitten finns idag i sonen Andreas gårdsbutik vid Avans Lantbruk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0