Julen -65 på Hamngatan 55, Piteå för 55 år sedan.

 
Julafton 1965 firade vi med Gösta, Malin, Kent och Lars-Eric Lidman i deras lägenhet på Hamngatan 55 i centrala Piteå. Damen i mitten längst bak var en moster till Gösta som hette Hilma, om jag nu minns rätt. I soffan fr v Lars-Eric, Roger och moster Malin. Gösta i vit skjorta håller handen på Lasses axel. Längst till höger min syster Gerd. En batteridriven polisbil var en mycket uppskattad julklapp den här kvällen. Däremot så kastade jag ett mjukt paket på golvet som jag fick. Otacksam som jag var.
 
 
På den här bilden dyker min mor och far plötsligt upp. Min far har satt på sig en annan julklapp som jag fick. Tydligen så uppskattade min far julklappen mer än mig. Gerds kille Henning Höglund tog bilderna.
 
 
Den här smått suddiga bilden togs när vi kom hem till Hortlax. Det verkar som om vi tittar på mina julklappar som jag fick. Henning tog bilden. Till vänster i bilden skymtar vår svartvita tv fram. Den köpte vi uppe i byn på Lundmans 1962.
 
 
Min storasyster Gerd i sin säng den här julkvällen 1965.
 
 
Här har mina föräldrar anslutit sig. Pappa öppnar sin julöl av märket Sailor troligtvis inhandlat på Stenbergs affär granne med oss i Övremarken. Mamma dricker vichyvatten. I morgon har det gått 55 år sedan bilderna togs.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0