Hockeybröderna ÖHMAN från Piteå

 
LASSE ÖHMAN
 
TORE ÖHMAN
 
Två säsonger har alltså Öhman-bröderna spelat svenskt hockeyspel. Mycket har hunnit hända, till exempel:
 
¤ Grabbarna har spelat in sig ordentligt i MoDo och är tillsammans med centerns Åke Eklöf lagets starkaste anfallsformation.
 
¤ Det har gjort sig kända som fina skyttar. Lasse ligger just nu på andra plats i norrgruppens skytteliga. Gamlingen Nisse Nilsson leder med 14 fullträffar medan ex-PIF-aren har skjutit 13 gånger med nätrassel som följd.
 
¤ Lasse har också hunnit med landslagsturnerande i Sovjet med de blågula B-teamet. Dokumenterade sig som en av Tre Kronors främsta forwards.
 
SKRIDSKOELEGANT
 
Lasse har alltså varit den framgångsrikaste av de två - hittills. Detta tack vare en ypperlig skridskoteknik och snabbhet. Enligt test är han en av de snabbaste som finns i landet. Men många vill hålla Tore som den främste av de två. Klunntekniken och den snabba uppfattningen hans  största fördelar. En mästare på de små de ytorna. Nu på fredag återupptar allsvenskan verksamheten efter ett uppehåll sedan före jul. Största önskningen?
    - Att vi klarar en slutspelsplats!
 
Den allsvenska inledningen har ingalunda varit lika positiv som fjolårets. MoDo har fått en del "onödiga" förluster på halsen.
    - Men jag tror nog vi grejar det, menar Lasse. Vi ligger nu fyra (alltså klara för slutspel) med tre poäng tillgodo på Umeå som kommer därnest.
 
"SEMESTERSPEL"
 
Under det allsvenska uppehållet har de flesta lag deltagit i olika cuper, så också MoDo. Expolaris cup med Skellefteå, Umeå och det ryska laget Torpedo har svarat för motståndet. Cupen har sannerligen inte blivit någon framgång för Ö-vikslaget. Förlust mot Umeå, oavgjort mot Skellefteås stadslag.
 
    - Nej, men då har vi bara praktiserat rena "semesterliret", menar Piteåsönerna. De här matcherna har vi order om att inte ta så allvarligt. Slutspelsplats i allsvenskan är som sagt det vi siktar på.
    - Men onekligen har den här säsongen varit betydligt sämre än den förra. Både vi själva och hela laget har inte kunnat uppvisa samma gnista över spelet. Det har småpetats över hela linjen.
 
HANDSKADA
 
Lasse Öhman var som sagt medlem i den blågula B-lagstruppen förra säsongen. I år har han också representerat i en match mot Norge på ett ganska tidigt stadium av säsongen. Då bl a med IFK Luleås Kent Sundén och fd rönnskärsspelaren Björn Lindberg. Sedan dess har det varit tyst från landslagsledningen.
 
    - Det beror väl mest på att jag dragits med en senskada i handen, avslöjar Lasse. En ganska svårläkt historia, som nedsatt kapaciteten åtskilligt.
 
    - Men ändå ligger du i skyttetoppen.
    - Ja själva målskyttet har gått bra, men spelet har inte alls klaffat.
 
IMPONERAD
 
Bröderna har fortfarande fasta rötter knutna till Piteå. Under julpermisen hälsade man på i sta´n. Tore på snabbvisit medan Lasse som också har äkta hälften från Piteå, stannade över julen. Fick då tillfälle att se de forna lagkamraterna spela snöskottarmatch mot Glommersträsk.
 
    - Fastän inte vädret lämpade sig för hockey måste jag säga att jag blev imponerad av PIF. Dom har verkligen blivit bra. Titta bara på ungdomskedjan. Dom grabbarna kan bli hur bra som helst.
 
Så den obligatoriska frågan: Blir det PIF igen så småningom?
 
    - Nej, just nu är det då inte aktuellt. Vi har acklimatiserat oss bra i Ö-vik och har väl tänkt stanna där ett bra tag. Trivs med jobben och lagkamraterna. Men det är klart att skulle det bli aktuellt med flyttning så finns det fortfarande mycket i Piteå som drar...
 
 
----------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ tisdagen den 9 januari 1968
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0