Hortlax-Kenya-Hortlax

 
Hösten 1986 åkte svågern och svägerskan till Afrika. Närmare bestämt till sitt jobb på ett barnhem i Komotobo, Kenya. Där blev de kvar i tolv år. Första hembesöket kom sommaren 1988. Vi skrev brev till varandra, men vi använde oss också av postens ljudbrev som vi skickade med jämna mellanrum. Kassetten på bilden skickade vi i början av januari 1987, och när Solbritt och Kjell hade spelat in sin hälsning så fick vi den tillbaka. Närmare bestämt den 26 januari samma år. Vår yngste son var då exakt sex dagar gammal.
 
Efter de tolv åren så fanns Afrika kvar i deras hjärtan. De brukade åka på besök då och då, vid ett tillfälle så kom 7-barnsmamman Ester på besök. Hon bodde i en trång hydda ensam med sina barn. Resan hade bl a Solbritt och Kjell bekostat. När hon skulle åka hem, så fick hon en gåva av mig och hustrun, det var en guldfärgad ängel som Ester blev överlyckilg över. Vi fick senare veta att den guldfärgade ängeln satt på en hedersplats i hennes lilla hydda i Kenya.
 
Solbritt och Kjell bildade senare SK-AID en hjälporganisation som hjälper barn i Kenyas slum. Jag sitter själv med i deras styrelse. I morgon åker svägerskan Solbritt till Kenya en vistelse på ca sex veckor. "Mother Solbritts Hospital" är namnet på en slags hälsocentral som Solbritt och Kjell har uppfört genom sitt SK-AID. Det finns mycket att berätta om hur deras organisation har hjälpt behövande därborta. Svågern Kjell sa så sent som ikväll att deras tid i Kenya var den bästa tiden i deras liv. Det bästa av allt är att hjälpen fortsätter.
 
Roger 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0