På farligt uppdrag (Mission Impossible) /1968

- TV:s "omöjliga" agenter kommer tillbaka i kväll -
 
 
Agenterna som utför omöjliga uppdrag kommer igen i kväll i TV. Det börjar med ett sprängattentat mot en byggnad. En amerikansk senator förolyckas. En misstänkt finns. Från ett öststatsland. Senator MacMillan, en vän till den förolyckade, föreslår att USA skall bryta förbindelserna med den öststat som attentatorn kommer från. De hemliga agenterna får ett nytt "omöjligt" uppdrag och kommer på att MacMillan inte är den fläckfrie senator han anses vara. Vad är det för skumma ärenden han försöker dölja...
 
På bilden ser vi "de omöjliga agenterna" samlade. Överst Barbara Bain och Peter Graves. Framför fr v Peter Lupus, Greg Morris och Martin Landau. I serien är de ett sammansvetsat gäng agenter. Privat finns också band som håller ihop, Barbara Bain är nämligen gift med Martin Landau.
 
I Amerika - där serien går i färg - har agenterna blivit omåttligt populära. Sveriges Radio gjorde ett provköp men när bara några avsnitt sänts här visade det sig att agenterna raskt marscherade uppåt på popularitetsbarometern. TV beslöt köpa in ytterligare sex avsnitt. Vi har alltså många "omöjliga uppdrag" att se fram emot.
 
Sänds i TV torsdag 21.05
 
---------------------------------------------------
Norra-Västerbotten ¤ Torsdag 8 februari 1968
 
Fakta: serien hade sin premiär hemma i USA den 17 september 1965 och visades t.o.m. den 30 mars 1973. I den svenska televisionen visades den första gången 1967. Därefter även 1977.
 
Produktionsbolaget hette Desilu. En förkortning av Desi Arnaz och Lucille Ball. Lucille förekom i en egen populär show i svensk TV "Lucy Show" hennes make Desi Arnaz var musiker (trumslagare).
 
Roger  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0