På besök i Mellanboda och Blåfors

 
I Mellanboda fanns ett koloniat där två av min mormors syskon bodde med sina familjer. Karl och Anny Jonsson och Verner och Märta Wiklund. En dag i början av januari 1938 kom Kalles och Märtas pappa Jonas Jonsson på besök. Han hade promenerat från Blåsmark till Mellanboda. På vägen hem efter nuvarande Gårdsmyrvägen i Blåsmark, drabbades han av ett slaganfall. Han dog kort därefter, 72 år gammal. Jonas var mjölnare och kvarnägare på Vallen i Svensbyn och gick under namnet "Kvarn-Jonsson".
 
 
När jag såg det här mjölkbordet i Mellanboda, var jag tvungen att ta en bild.
 
 
I Blåfors föddes min farfar Knut Amandus Lindqvist den 9 februari 1886. Den lilla stugan är borta sedan länge.
 
 
I den här björkdungen stod en gång min farfars föräldrahem. Föräldrarna hette Carl-Gustaf och Helena Lindqvist.
 
 
Bakom den numera nedlagda lanthandeln fanns familjen Lindqvists hus. Egentligen så var efternamnet Gustafsson, men farfarsfar tog sig ett nytt efternamn som blev Lindqvist.
 
 
Entrén till Harald och Alfhild Lundqvists lanthandel i Blåfors. Mot slutet så var det sonen Gunnar Lundqvist som drev affären.
 
På vägen till Ålund möter vi en vit bil med ett släp som blinkar med ljuset. Vi fattade först inte vem det var, men när vi kom närmare så var det sonen Andreas och kompisen David som vi träffade här av alla ställen. De två bönderna vid Avans Lantbruk kom från Skellefteå efter att ha levererat hö till en kund.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0