Partaj-gänget /1969

 
En av höstens begivenheter i televisionen var vitsprogrammet "Partaj". Efter en amerikansk förebild roades vi av ett program, där snabba, korta, vitsiga inslag - mer eller mindre fräcka - dominerade. Kritiken mot programmet var lite blandad. Många ansåg att det författarteam, som svarade för manuskripten, hade haft ganska svårt att få fatt på verkliga roliga vitsar. Men en del gick ju hem, förstås.
 
Och ett nytt uttryck fick vi förstås också genom det här programmet. Margareta Sjödin, som föreställde dum blondin, fick oss lite till mans att utbrista "har jag gjort bort mej nu igen", så snart det fanns minsta anledning till det.
 
Carl-Gustaf Lindstedt och Birgitta Andersson var värdfolk i "Partaj", där man i de olika programmen också hade gästartister. På bilden ses det ordinarie Partaj-gänget. Bland de mer namnkunniga kan igenkännas Mille Schmidt (i prästkrage), Jarl Borssén och Lasse Åberg. Vidare Ulla Hallin och Ardy Strüwer samt längst ned Birgitta Andersson, Margareta Sjödin (i vit klänning och vita stövlar) samt Carl-Gustaf Lindstedt. Övriga är dansare som "höll i gång" under sändningarna.
--------------------------------------------------------------------
 
Det här programmet brukade jag se, men jag minns ju att Lars Ekborg spelade en rätt framstående roll i programmet. Han finns inte med på bilden, inte eller Sonya Hedenbratt och Hasse Burman som också fanns med. Under inspelningen 1969 så blev Lars Ekborg svårt sjuk. Men han gjorde några inhopp under sommarn 1969 i några filmade sketcher tillsammans med Carl-Gustaf Lindstedt. Dessa sketcher visades aldrig i tv-rutan. Jag har sett några stycken "på sidan om" vid ett tillfälle, och han var en skugga av sitt forna jag. Mycket mager och dödsmärkt. Han avled den 7 oktober 1969. Han var 43 år gammal. Ulla Hallin, sångerska i Gals and Pals fanns också med i "Partaj", hon tog sitt liv den 24 januari 1970.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0