En kvarleva från Jurassic Park

Ibland känner jag mig som en kvarleva från Jurassic Park.
Eftersom jag är 50-talist så har jag börjat känna av det jag inte alls känner igen 2021. Det är mycket som händer i världen idag. Inte minst i vårt eget land. Generationsväxling, är namnet. Öppnar man käften på vid gavel och vädrar sina åsikter är det stor risk att man får en stämpel i pannan med orden: HAR UTGÅTT UR SORTERINGEN.
 
Det är väl så, när man som 63-åring är inne på slutloppet. Och förresten, vad har jag för rättigheter att ens andas. Jag är ju endast en vit, medelålders heterosexuell man, som borde raderas ut från den mänskliga kartan. Det jag står för, är totalt ute idag. Åtminstone om man ska tro den mest hårdföra och skrikiga nya generationen. Loppet är m a o kört!
 
Max Sjöberg, ett välkänt namn och ansikte i Antikrundan sa några kloka ord häromkvällen. "Man ska inte rumstera om i historien". Exakt. Allt detta ihåliga prat om att ta bort, censuera saker som många finner stötande, är rent livsfarligt. Om varje generation skulle ta bort det man just för tillfället upplevs som kränkande i nån form, så kommer vi att efterlämna en historioelös historia till våra efterkommande. I slutändan finns inte Pippi Långstrum kvar. Ej eller Evert Taube. Samt alla låttexter eller målningar som nutidens generation förbannar för att det finns något man anser är kränkande.
 
Så kära nya generationer. Även en kvarleva från Jurassic Park har då och då sina ljusa stunder. Utan kvarlevor skulle NI inte finnas idag. Det är vi som har sandat de isiga vägarna så ni inte ska ramla. Det är alla vi som gått före som krattat manegen där ni i framtiden ska verka. Glöm oss inte, håna oss inte, spotta inte på oss, det var vi som byggde världen som ni idag förstör bit för bit. Så till sist en uppmaning: LÄR ER AV HISTORIEN.
 
Roger Lindqvist, Jurassic Park, 2021-01-23.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0