Romska hederslagar

Efter det uppmärksammade hedersmordet häromveckan där två bröder körde ihjäl sin 38-åriga mamma, har det debatterats angående romernas vara eller icke vara när det gäller de "hemsnickrade" lagarna.
 
För cirka 2-3 år sedan visades en dokumentär på Netflix. Det var ett intressant reportage inifrån ett fängelse i Bulgarien. En reporter levde frivilligt bland mördare, våldtäktäktsmän m fl i några veckor. Däribland romer som utgjorde 60% av de intagna. Det var första gången jag blev fullt medveten om att romer praktiserade samma slags lag som muslimerna gör, dvs hederstänkande och hur man praktiserar detta.
 
En stor stark och mycket stolt romsk man, klev fram framför Tv-kameran och berättade att han hade mördat en annan man på grund av de lagar som romerna har. Han nämnde också att "vi romer tycker inte om att jobba". Det var då som jag höll på att ramla av stolen baklänges, sådant är jag inte van att man säger i mitt eget "PK-Sverige". Som sagt, filmen visades på Netflix men är idag inte längre tillgänglig.
 
Roger "mycket ska man veta innan öronen faller av" Lindqvist.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0